Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

#StikkaLigaen – trending

MØTER LOMMEDALEN: Heggedals Dag Magne Vegel skriver om #StikkaLigaen i dette leserinnlegget. Emneknaggen benyttes i sosiale medier før, under og etter kampene.

Tirsdag morgen – fra mars til midten av september. Et sug i magen til morrakaffen. En rask titt på tabellen. Kampdag, meldes det på Twitter fra divisjonskollegaer.

«I dag tar vi turen ut til landlige Asker» smeller det fra obsternasige Oslo-lag, som misliker sterk den lange kjøreturen ut hit.

Spesielt til Heggedal – og kystbyen Vollen.

Men når vi treffes er som regel stemningen god. Både før og etter match. Det hender det smeller litt verbalt gjennom nitti minutter 4.divisjonsball – og favoritten så langt er Hasle/Løren, som har valgt å la all verbal utskjelling skje på pubengelsk.

Det fremstår mer internasjonalt og profesjonelt.  Ingenting er som å banne på engelsk.

Men det bannes på norsk også. I ligaen som omtales som den soleklart tøffeste fjerdedivisjonsavdelingen i år.

Det er #StikkaLigaen – lokaloppgjør i fleng. Både i Oslo og i Asker. En emneknagg som har vokst seg stor og populær i løpet av dens første måneder i den digitale sfæren. Resultatene ruller inn. På lik linje med målene. Det forekommer ytterst sjeldent at kamper ender 0-0 i denne ligaen. Så langt har vel de Budstikka-sendte kampene et målsnitt på godt over 4.

Og profilene øker stadig. Årvoll stiller med både prest, klokker, Premier League-anker og tidligere Tippeligaspillere. På Gjellum stenger Ulrik Arneberg sjappa, mens Stian Rasch gliser seg fremover i banen. Skeid 2 mønstrer evigunge Morten Berre – mens Christiania Ballklubb stiller med skriveglade Frode Lia fra Josimar på sidelinjen.

Lia, som så langt i år har prestert å bli utvist grunnet kjefting på barn som ikke vil sove.

Det er slike ting som krydrer ligaen. Høyt toppnivå – skrekkelig svakt bunnivå. Det er på nitti minutter mulig å gå fra brukbart 2.divisjonsnivå til å ende opp som et mediokert bedriftslag etter sytti minutter spilt. For uten nok treninger, blir man faktisk løpt i fra i denne avdelingen.

Det har Heggedal erfart på Oslos tak mot Kjelsås 2. Fraløpt i andre omgang. Men nå har vi flere treninger i beina, og vi ser frem i mot to tøffe lokaloppgjør før VM-pausen er et faktum. Tar vi ikke feil, er vel også Årvolls seige spiss Simen Stamsø Møller tatt ut i TV2s tropp til VM. Nærmere kommer vi ikke.

Tirsdag er det duket for et nytt lokaloppgjør i #StikkaLigaen. Gultrøyene fra indre Bærum, Lommedalen, tar turen ut til landlige Heggedal. Kampen ser du direkte på Budstikka.no – om du ikke har tenkt deg på kamp selv. Ellers er det bare å følge #StikkaLigaen på Twitter. Hver tirsdag mellom 20.15 og 22.30 så koker det på emneknaggen fra Heggedal til Nordre Åsen, Røa Kunstgress og Ekeberg.

 

KAMPKLAR: Dag Magne Vegel i Heggedal IL.
Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.