Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Sterkere fellesskap

Kari Seljelid er medlem av kommunestyret, formannskapet og hovedutvalg for bistand og omsorg for Bærum Ap.Foto: Privat

Arbeiderpartiet går til valg på sterkere fellesskap og like muligheter for alle. Derfor er jeg sosialdemokrat. Disse hovedsakene står mitt hjerte nær:

Vi vil arbeide for at de som er svakere stilt, som trenger ekstra omsorg og bistand får det. Det gjelder barn i barnehage som trenger ekstra omsorg, elever i skolen som trenger spesialundervisning. God faglig bemanning er viktig for kvalitet i både barnehage og skole. En god oppvekst for alle barn er et mål for Ap. Gode barnehager og en enda bedre skole er viktige målsettinger, men det krever mer innsats. Kommunebarometeret viser at Bærum kommune scorer altfor lavt. Det vil vi gjøre noe med, og mye mer enn det Høyre vil.

Mange sliter på boligmarkedet, kommunale boliger har altfor høy husleie! Derfor vil vi fortsette å kjempe mot gjengs leie. Husleiene må reduseres vesentlig for de som trenger det. Så langt har Høyre ikke villet være med på endringer. Alle må få en bolig de har råd til.

Gode helsetjenester, høy kvalitet og god kapasitet er viktig. Tilgjengeligheten til legetjenester må økes. Altfor mange ansatte i pleie- og omsorg i Bærum får bare deltidsstillinger. AP vil gjøre noe med dette, i motsetning til Høyre som synes å være fornøyd med tingenes tilstand. Flere i faste, hele stillinger vil gi bedre velferd og mer kontinuitet i tjenestene.

Gode møteplasser for unge og eldre etterspørres av flere. Vi vil gi mer penger til seniorsentrene så de kan ansette flere folk og slippe å ta høye priser på mat og kaffe. Frivillighet er veldig bra, men det er en grense for hvor mye folk over 80 år skal bidra med.

AP vil at du skal få helsehjelp hjemme, i omsorgsbolig eller plass på bo- og behandlingssenter når du trenger det. Folk må ha trygghet for gode velferdstjenester. Ensomme eldre må få besøk så kommunen får oversikt over skjulte hjelpebehov før ulykker inntreffer.

God offentlig velferd inngår i det det sterkere fellesskapet Arbeiderpartiet vil jobbe for

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.