Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Steinfylling i Sandviksbukta

KAN FÅ UTFYLLING: - Blir slike planer gjennomført, har alt snakk om at Sandvika igjen skal få kontakt med sjøen vært spill for galleriet, skriver innsenderen om planene om utfylling av stein langs E18 fra Sandvika mot Blommenholm.
KAN FÅ UTFYLLING: - Blir slike planer gjennomført, har alt snakk om at Sandvika igjen skal få kontakt med sjøen vært spill for galleriet, skriver innsenderen om planene om utfylling av stein langs E18 fra Sandvika mot Blommenholm.

Rådmannen i Bærum foreslår helt seriøst å begynne planarbeid for å fylle igjen den innerste delen av Sandviksbukta.

Blir slike planer gjennomført, har alt snakk om at Sandvika igjen skal få kontakt med sjøen, vært spill for galleriet.

Les også: Sandviksbukta er isfri

Les også: Høyttenkning rundt Sandvikas fremtid

Utfylling gjør også at den lille vika som har gitt Sandvika dens navn, forsvinner. Langs Lakseberget, der beboerne har trodd de skulle være kvitt støy og støv når E18 blir lagt i tunnel, blir det i stedet årevis med anleggs- og byggearbeid av større omfang enn det som har pågått de siste årene på Kadettangen.

Olav Thue Aanensen har lansert tanken om å fylle Engervannet med stein og bygge blokker der. Planen ble i Budstikka av-vist som urealistisk. Den eneste forskjellen på Aanensens og rådmannens planer er at de gjelder hver sin side av Sandviksåsen.

Utfyllingen av Sandviksbukta tror jeg ikke har vært omtalt i det hele tatt. Det er kanskje ikke så rart. På sakskartet for møtet i hovedutvalget for miljø, idrett og kultur 12. oktober er utfylling av Sandviksbukta gjemt under punktet «Masseforvaltningsplan i Bærum kommune».

Omtrent samme overskrift ble brukt i forbindelse med arealplandelen av kommuneplanen. På arealplankartet var utfyllingen så godt gjemt at jeg ikke oppdaget den før noen gjorde meg oppmerksom på den.

Det kan dessverre virke som noen ønsker å skjule planene inntil de er kommet så langt at det er for sent å snu.

Sandviksbukta har fått nok stein. Statens vegvesen trenger steder å plassere masser fra tunnelprosjektene, men det er en merkelig idé at det skal gjøres midt i et tettbefolket område.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Plassen her tillater ikke alle detaljer. I bloggen min, Torgeirs Tanker om Tilværelsen, har jeg skrevet tre innlegg om saken.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.