Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Startskuddet har gått for Askers nest største anleggsskandale

Ordfører Lene Conradi var med å markere starten på skiskytteranlegget på Solli.

Ordfører Lene Conradi var med å markere starten på skiskytteranlegget på Solli.

FOTO: KNUT BJERKE

I Budstikka 28. april markerer ordfører Lene Conradi, Asker Skiklubb-leder Bjørn Tangnes, Tormod Rangnes i Asker Skiskyttere og nestleder Gorm Haugen i Asker idrettsråd, anleggsstarten for Solli skiskytteranlegg. «I første fase skal det sprenges ut en fjellskjæring med plass til 20 elektroniske skiver».

Det blir ikke vei og vann opp til skianlegget. Det blir en bod til utstyr, ingen tribune og ikke snøproduksjonsanlegg. Brukerne vil oppleve noen utfordringer. De må parkere på utfartsparkeringsplassen nedenfor Solli og gå 500 meter over jordene opp til anlegget. Det blir et lokalt anlegg for langrenn, skiskyting og hundekjøring.

Budsjettet for anlegget er på 15 millioner kroner. Det blir finansiert av Asker kommune og spillemidler.

«Nå håper vi at det ikke blir forsinkelser, slik at anlegget er klart til snøen kommer. Dette er virkelig noe jeg har gledet meg til», sier Asker-ordføreren.

Asker kommune har brukt 2,5 mill. kroner til å planlegge det som skulle bli et tidsmessig og fremtidsrettet anlegg med snøproduksjon for langrenn og skiskyting. Etter mange års planlegging har kommunen endt opp med å starte byggingen av et ubrukelig anlegg som ligger så langt unna sentrene i Asker, Røyken og Hurum som det er mulig å finne.

Anlegget oppfyller ikke et eneste av de krav som stilles i Norges Skiforbund og Norges Skiskytterforbunds anleggsveileder.

Naturvernforbundet i Oslo og Akershus og Naturvernforbundet i Asker har gjentatte ganger både i Budstikka og direkte til ordføreren og kommunestyremedlemmene oppfordret dem til å skrinlegge Solli-prosjektet og utrede et langrenn- og skiskytingsanlegg for Asker storkommune.

Både Asker og Røyken er med i en utredningsgruppe ledet av Lier idrettslag, som har planene klare for et helårs langrenn- og skiskytingsanlegg i Leirdalen innenfor Damtjern. Planen for dette anlegget tilfredsstiller alle krav som Norges Skiforbund og Norges Skiskytterforbund stiller.

I denne situasjonen velger ordfører Lene Conradi å overse alle oppfordringer om å planlegge og bygge et tidsmessig langrenn- og skiskytingsanlegg som kan benyttes av alle klubbene i storkommunen, og velger isteden å satse 15 mill. kroner på et utilgjengelig og ubrukelig anlegg på Solli.

Det skal sies til ordfører Lene Conradis forsvar at hun og kommunestyret gjennom mange år har vært utsatt for et utilbørlig press fra idrettsledere uten anleggsfaglig kompetanse og fremtidsperspektiv.

Derfor vil Solli skiskytteranlegg gå inn i historien som Askers alvorligste anleggsskandale etter Vardåsen alpinanlegg, som ble planlagt og bygget uten kunstsnøproduksjon. Det kostet kommunen 50 mill. kroner å hente vann fra Bondivann. På Solli finnes det ikke en dråpe vann til snøproduksjon.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.