Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Stakkars sauer hos uvettige Fornebu-beboere

Artikkelforfatteren applauderer sauehold på Fornebu, som her på Sauejordet på Hosle. Det gjør ikke alle innbyggerne på Fornebulandet.

FOTO: TRINE JØDAL

Et nytt uttrykk er i Bærum blitt sauehater! Vi kjenner fra før ulve-og bjørnehatere, men nå altså sauehatere. De stakkars firbente lodne ulldyrene er forstyrrende og ødeleggende for nattesøvnen og grillsammenkomstene på verandaer eller uteplassene på Fornebu. Og hvorfor protestene mot sauene? Jo, de breker og har vond lukt med seg og er skitne.

For å si det enkelt – dette må være vrøvl og vås fra ualminnelig lite opplyste mennesker.

Sauene har alltid vært naturlige og viktige dyr innen norsk næring. For nordmenn som har møtt fjellgårdsbruket har sauene vært naturlige møtedyr i utmarka og rundt setervollene og de utallige hyttene som i de siste 50 år er ført opp.

For en som har opplevd fjellet og setervollene fra en tid langt tilbake, nær 80 år, er det uvirkelig at noen overhodet ikke kan glede seg over positive saueflokker i vår tid. Jeg får håpe at de ikke vil spise fårikål eller fårekjøtt.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.