Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Stadion til glede – ikke til besvær

– Utviklingen av nye Nadderud stadion har tatt tid, men løsningen har modnet og blitt bedre både for stadion, for hele området og for idretten i Bærum, skriver Bærum idrettsråds leder Øivind Gladsø.

FOTO: TRINE JØDAL

Med formannskapets vedtak om Nadderud stadion onsdag 29. april er det tatt nok et skritt mot realisering av et nytt Nadderud stadion for Bærums eliteserielag i fotball.

Nytt stadion er blant annet drevet frem av Fotballforbundets krav og Stabæks ønsker om flere tilskuere, forbedret vip-tilbud, tilrettelegging for vekst i sponsorinntekter og bedre trenings- og kontorfasiliteter.

Bærum idrettsråd – som utgår fra alle Bærums 106 idrettslag – har støttet og støtter fornyelse av Nadderud stadion, samt opprettelse av spesialisert friidrettsstadion og fotballstadion. Idrettsrådets primære fokus er å bidra til å legge forholdene til rette for breddeidretten, men ønsker også å bidra til toppidretten, blant annet fordi den er en inspirasjon til å drive med idrett for mange barn. Stabæks eliteserielag i fotball er dessuten noe som binder oss sammen her i Bærum og skaper gode fellesopplevelser.

Bærum idrettsråd har i prosessen vært opptatt av at Nadderud idrettspark skal forbli et område for idrett. Dette er viktig, da det allerede er mangel på idrettsarealer i Østre Bærum, samtidig som det er under realisering og planlegging mange boliger i og rundt Bekkestua. Idrettsrådet er videre opptatt av å få mest mulig idrettslig aktivitet for pengene som fellesskapet bevilger til idrett i Bærum. Vi har derfor oppfordret til nøkternhet med hensyn til størrelse på og fasiliteter i stadion.

Det er en fare for at det blir et kostbart stadion. De første anslagene for utbygging av svømmehall på Rud var på 150 millioner kroner. Totalentreprisen er nå på om lag 450 millioner. De første anslagene for friidrettsstadion på Rud var 40–50 millioner. Samlet prislapp for utbyggingen endte på om lag 140 millioner. Prisanslaget på utbygging av Nadderud stadion er per april 2020 på om lag 290 millioner. Driftskostnadene for nytt stadion er ikke kjent. Høye investerings- og driftskostnader for nytt stadion kan få betydning for fremtidige bevilgninger for investeringer og drift for breddeidretten.

Sakspapirene til formannskapet omhandler næringsarealer for å finansiere stadion. Videre omtales behov for «fleksibilitet i reguleringsplanen». Dette kan bety at næringsareal tar idrettsareal og reduserer breddeidrettens utviklingsmuligheter fremover.

Prosessen med nytt stadion har tatt tid, men har bidratt til viktige forbedringer; hele idrettsparken skal bli triveligere og mer innbydende, og det skal sikres god passasje for turveiene. Nytt stadion skal ligge langs Gamle Ringeriksvei. Det åpner for at dagens stadion kan brukes i byggeperioden, samt for bedre utnyttelse av hele området. Eiksmarka Tennisklubb, en av Norges største tennisklubber, har nå også fått sin lenge etterlengtede tennishall tegnet inn på området. Det er lovende.

Da arbeidet med utviklingen av nye Nadderud stadion startet i 2013, hastet det svært. Utviklingen av nye Nadderud stadion har – som nevnt over – tatt tid, men løsningen har modnet og blitt bedre både for stadion, for hele området og for idretten i Bærum. Men investering og driftskostnad – og inndekning – er ennå ukjent.

Politikerne, administrasjonen og idretten må i fellesskap i det videre arbeid bruke nødvendig tid for å modne frem løsninger som i rimelig grad tilfredsstiller alle de viktige målsettingene:

  • Nytt stadion for toppfotballen
  • Etablering av et trivelig og åpent Nadderud idrettsområde
  • Sikring av at arealene i Nadderud idrettspark forblir tilgjengelig for breddeidretten
  • Kostnader til investering og drift for nytt stadion som ikke går på bekostning av investerings- og driftsmidler til breddeidretten
Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.