Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Stadion på Føyka

– Så står en igjen med Føyka, skriver Asker skiklubb-veteran Øystein Bondi (83).

– Så står en igjen med Føyka, skriver Asker skiklubb-veteran Øystein Bondi (83).

Foto: TRINE JØDAL

Diskusjonen om Askerbygdas fremtid fortsetter. En er enige om at sentrum skal ha grønne islett, samtidig med at en vil bygge sentrum ut fra bygd til by.

Men bystatus er et samfunnsøkonomisk spørsmål, ikke noe en kan regne ut fra antall høyhus en kan prestere å bygge. 

Så det evinnelige spørsmålet om fotballstadion: Ute i Europa kan et fotballstadion sammenlignes med en katedral. Det er her folket samles i glede og sorg. Det er her de kommer for å glede hverandre og sørge sammen. Det er her de søker hverandre.

Så et stadion er ikke bare et monumentalbygg, men også et sted hvor en søker samhold, begeistring, sorg og fortvilelse – som et antireligiøst klondyke. 

Og et slikt bygg vil Asker-fotballen plassere i Drengsrudhagen, blant kirke og gravlund, koller og flerbrukshaller og dess like. Den samfunnsmessige begeistringen er sluknet allerede før man får parkert.

Et annet alternativ er den midlertidige plasseringen der stadion ligger i dag – som et tyvlånt areal snappet opp fra Askerparken – en Askerpark klubbet av kommunestyret på 1950-tallet. Ikke noe reelt alternativ det heller.

Så står en igjen med Føyka. Det er her stadion skal ligge, sa brave menn og kvinner i kommune og skiklubb på 1940-/50-tallet. 

De kommuneansatte var de samme som skiklubbens nøkkelpersoner. Det var enighet og fordragelighet. Beslutninger og avgjørelser ble saklig klubbet og dokumentert for fremtiden. 

Det er fortsatt brave folk i begge leire, kommunen og skiklubben. Så la katedralen bygges der fortidens vise menn og kvinner bestemte at den skulle ligge.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.