Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Stabæk – et sammenrast korthus

Onsdag røk Stabæk ut av cupen mot Strømsgodset, noe artikkelforfatteren reflekterer rundt.

Onsdag røk Stabæk ut av cupen mot Strømsgodset, noe artikkelforfatteren reflekterer rundt.

Foto: KNUT BJERKE

Det er rett og slett vondt å følge med Stabæk-laget for tiden. Det er en eneste stor bølge av tap kamp etter kamp. Sist et sviende nederlag mot Strømsgodset med 1–5 i cupen. 

Drammens-laget er ikke av de beste i eliteserien og er et lag man burde hanskes med. 

Det er noe som mangler i hele laget, fra forsvar til angrep, og viljen synes å være fraværende. Nå ligger laget alene på sisteplass i serien, og det er vel kun et under som kan redde laget fra nedrykk. 

Det er heller ingen lag som har sluppet inn flere baklengs enn dem. Her kan det finnes mange forklaringer. Et spørsmål som skiller seg ut er: Hvorfor har Stabæk brukt over 30 spillere som skal matches til et lag? Det sier seg selv at man kan ikke bygge et lag, det gjelder de fleste type idretter, med en slik formidabel utskifting. 

Burde man ikke tatt fatt i dette på et tidlig tidspunkt og på den måten fått et homogent lag hvor spillerne blir trygge og kjent med sine posisjoner? Er dagens filosofi langsiktig eller kortsiktig? 

Nå er det 1. divisjon som vinker, og man kan vel ikke akkurat si i det fjerne. Den er ganske nærstående. Kanskje lærer man noe av dette og gjennom et år i lavere divisjon er i stand til å bygge seg opp igjen. 

Det har laget klart tidligere, og det kan lykkes igjen. Vi må tross alt gi laget en sjanse og optimisme.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.