Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Språkkrav for ansatte

FÅR STØTTE: Torbjørn Espelien, kommunestyrerepresentant for Bærum Frp.

I Budstikka 23. november har Fremskrittspartiets Torbjørn Espelien en kronikk om språkkrav for alle ansatte som arbeider direkte med pasienter, og for ledere i pleie og omsorg.

Forutsatt at det han skriver er riktig gjengitt, så er det ganske sjokkerende å lese hva velferdsdirektør Nilsen sier og hvilke holdninger Arbeiderpartiet gir uttrykk for.

Les også: Språkkrav for ansatte

Ifølge artikkelen sier Nilsen blant annet at «det er mange hensyn å ta, det er ofte gjennom arbeid man lærer». Ap mener at «språkkrav kan være ekskluderende».

Det er i det hele tatt skremmende å se at det i Bærum kommune er uenighet om hvilke språkkrav som skal stilles til ansatte som arbeider direkte med pasienter i pleie- og omsorgssektoren.

Det må selvfølgelig stilles strenge krav til norskkunnskaper for alle ansatte i denne sektoren. Har man ikke tilstrekkelige norskkunnskaper ut fra disse strenge kravene, så er man ikke kvalifisert til å få jobben.

Å gjøre seg forstått er en grunnleggende forutsetning i enhver jobb. Det er imidlertid spesielt viktig i omsorgssektoren.

Pasienter må ikke få økt utrygghet i sin tilværelse fordi de har problemer med å forstå de som skal yte hjelp, støtte og omsorg. Kravene til norskkunnskaper må derfor være strenge og absolutte.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Hvis det kun er Fremskrittspartiet som har stemt for strenge krav til norskkunnskaper, så er det trist lesning for omsorgspasienter i kommunen og også på vegne av oss velgere. Men det er valg om et år.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.