Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Sparer Asker kommune på egen pensjonskasse?

SVARER:- Vi gratulerer Asker med at de har så lave uføretall – det er kjempebra, men er det hele bildet?, spør Marianne Sevaldsen, konserndirektør Livsforsikring i KLP.
SVARER:- Vi gratulerer Asker med at de har så lave uføretall – det er kjempebra, men er det hele bildet?, spør Marianne Sevaldsen, konserndirektør Livsforsikring i KLP.

Økonomi. Vi leste med interesse artikkelen «Sparer 28 millioner på pensjonskassen» 20. oktober, der Asker kommune sier kommunen har spart flere millioner kroner i året på å ha egen pensjonskasse fremfor å være i KLP.

Vi gratulerer Asker med at de har så lave uføretall – det er kjempebra, men er det hele bildet?

Lavt uføreuttak, høy pensjonsalder og lav gjennomsnittsalder bidrar positivt til lavere pensjonskostnader for Asker kommune.

Over tid endrer gjerne disse forholdene seg. Unge ansatte blir eldre, og uføreandelen stiger.

Samtidig ser vi ofte at kommuner med lave uføretall har pensjonister som lever lenger. Det må man glede seg over, men det krever at man setter av litt ekstra til pensjon.

Det er ikke bare disse forholdene som påvirker kommunenes kostnader til pensjon. To av de viktigste faktorene som må vurderes, er avkastningen som oppnås på pensjonsmidlene og pensjonsleverandørens administrasjonskostnader.

Nettopp lave administrasjonskostnader og god avkastning er ofte argumenter for å velge KLP fremfor å ha egen pensjonskasse.

Dersom Asker hadde vært i KLP de to siste årene, ville de fått over 45 millioner kroner i høyere avkastning på sine pensjonsmidler, enn det de har oppnådd i sin egen pensjonskasse.

At KLP har hatt bedre avkastning enn Askers egen pensjonskasse de siste årene er naturligvis ingen garanti for at det vil være slik også fremover, men viser at det er flere forhold som må vurderes når valg av pensjonsleverandør skal foretas.

Kommunene må selvfølgelig velge den pensjonsløsningen de selv ønsker.

KLP har et godt kundeforhold til alle de tre kommunene som nå skal slå seg sammen, og vi ønsker å bidra til at beslutningstagerne i kommunene har så godt faktagrunnlag som mulig for sitt viktige valg av pensjonsløsning.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

På den måten ønsker vi å legge grunnlaget for et fortsatt tillitsfullt og godt kundeforhold til den nye kommunen uavhengig av hva den bestemmer seg for.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.