Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Søppelhenting og -levering i nye Asker

Levering av eget avfall på Yggeset og Follestad bør være gratis for Askers innbyggere, skriver Ivar Granum.

Foto: EVA GROVEN

Sirkulærøkonomi er et ukjent begrep for mange. Men at det kan være en verdi i alt vi kaster er lett å forstå. Søppel kan også gi inntekter, og det er en vinn-vinn-sak for alle om vi leverer inn søppelet vårt til riktig gjenvinning. Da bør det være kostnadsfritt for innbyggere å levere inn avfall på gjenvinningsstasjonene i Asker. Ved å legge godt til rette for kildesortering er det å håpe at mengden innlevert avfall blir enda større.

Asker Arbeiderparti har i vårt program for perioden tatt inn over oss nettopp dette. Derfor ønsker vi at innbyggerne i hele Asker skal kunne levere eget avfall for kildesortering gratis, både på Yggeset og på Follestad. Det er nå en gang slik at miljøtiltak gjøres best av den enkelte innbygger, og da må et godt tilbud trigge gode løsninger for resirkulasjon av eget avfall. Gratis kildesortering hos de lokale avfallsstasjonene er en veldig god sak for å gjøre miljøriktige tiltak selv.

Nettopp renovasjonsordningen har vært kilde til mange og lange diskusjoner i fellesnemnda for nye Asker. Alle de tre kommunene har løsninger som innbyggerne er fornøyd med og som de ønsker skal fortsette. Fellesnemnda har kommet frem til gode kompromisser. Fra Arbeiderpartiets side er vi også fornøyd med at «renovasjonstjenestene skal organiseres i basisorganisasjonen» som det heter i vedtaket. Det betyr i klartekst at kommunen selv skal styre søppelhenting og -sortering. Godt for innbyggerne og godt for dem som gjør jobben!

Igjen viser arbeidet i forbindelse med kommunesammenslåingen at fellesnemnda klarer å fremme det beste fra de beste avtalene i de tre kommunene for å gjøre dette til gode tiltak for hele nye Asker.

Ivar Granum er ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Asker.

Foto: KARL BRAANAAS
Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.