Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Søndagsåpent eller søndagsstengt?

Etter ombyggingen i 2018 ble det adgang til biblioteket etter stengetid.

Etter ombyggingen i 2018 ble det adgang til biblioteket etter stengetid.

FOTO: KARL BRAANAAS

Når biblioteket åpner for låntagere med avtale, men stenger for alle andre, er da biblioteket blitt mer åpent eller mer lukket?

Kari Sofie Bjørnsen (H) og Jan Fredrik Bjørkheim (Sp) skriver i Budstikka 21. januar at å kalle biblioteket stengt blir misvisende. Tja.

Jeg er enig med dem i at meråpent bibliotek med mulighet til å låne og levere bøker når som helst på døgnet er bra. Men kortere åpningstider er ikke bra. Derfor bli ubemannet bibliotek i Asker på søndager ett skritt frem og ett skritt tilbake. Da er man som kjent kommet like langt.

Meråpent bibliotek er best for er dem som allerede i dag konsumerer bøker; ivrige selvgående lesehester. De dette ikke er så bra for er barn og unge som kanskje ikke har vokst opp i et hjem med mange bøker. Det er heller ikke så bra for dem som oppsøker biblioteket for å få digital hjelp, hvilket er stadig flere. Og det er heller ikke så bra for dem som oppsøker Asker bibliotek som møteplass mellom mennesker, som det har utviklet seg til å bli.

Venstre SV, MDG og Ap stemte derfor imot søndagsstengt bibliotek i Asker. Partiene som tidligere har gått til valg på søndagsåpne butikker, foretrekker derimot søndagsstengt bibliotek. Det eneste positive i behandlingen av saken var at en enstemmig komité ønsker evaluering av ordningen etter en tid. Vil publikum ha åpnet på søndager, så skal dette vurderes på nytt.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.