Har ikke de forstått enda, hva som er i ferd med å skje?

Les også: Klage på Solli-anlegget sendes videre

Les også: Solli – ting tar tid

26. juni skrev jeg følgende i Budstikka: «Klimaendringene blir stadig mer tydelige. Perioder med kulde og masse snø og påfølgende oversvømmelser (senvinter 2018) avløses av perioder med hete, tørke og vannmangel. Målinger viser at det blir varmere og varmere for hvert år som går. Snøen vi fikk i vinter skyldtes kald luft fra Sibir. Neste vinter kan like godt bli meget snøfattig.»

Vi husker alle at sommeren ble meget varm og meget tørr. Nå er høsten her, og det er uvanlig varmt nå også.

Akkurat nå rammes Sogn og Fjordane av svære oversvømmelser. Også i Skjåk, nord i Gudbrandsdalen er det krise. Flom legger hus og biler under vann. I Tafjord i Møre og Romsdal steg temperaturen forleden natt plutselig til 25,5 plussgrader, og det i midten av oktober.

Når kommer vinteren? Ingen vet. Kanskje vi får litt kulde igjen fra Sibir, da kommer nedbøren i form av snø, men hvor lenge vil snøen ligge?

Vintrene blir kortere og kortere, og etter hvert vil snøen forsvinne helt.

Produksjon av kunstsnø krever vann og energi og lave temperaturer, men så øker jo temperaturen litt for hvert år!

Hva skal man gjøre på Solli, når det ikke er snø lenger? Skal man bygge lange løyper og asfaltere dem, slik at idretten kan fortsette på rulleski?

De som tror at oppvarmingen stopper opp med det første, får tro om igjen. Jeg håper inderlig at Fylkesmannen i Oslo og Akershus skjønner mer enn de ansvarlige i Asker kommune.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Det er feil å fortsette med inngrep i uberørt natur når det ikke er nødvendig, spesielt når det gjelder så marginale idretter som skiskyting.