Innleggets hovedbudskap er en unnskyldning til idretten for at «ting tar tid».

Les også: Solli – ting tar tid

Vi skjønner at hun har behov for å fri til denne viktige velgergruppen i Asker. Men det mest interessante er hvordan hun forsøker å grønnvaske prosjektet:

1. Manglende parkeringsplass på Solli blir nå et argument for samkjøring.

Bravo! Dog må hun huske at hvert barn må ha med foreldre, fordi de selv ikke har lov å bære med våpenet.

2. Manglende anlegg for snøproduksjon gjør nå at dette blir et «bærekraftig skianlegg som satser på natursnø». (Lykke til med satsingen.)

3. Selv det faktum at det kommer til å være lange perioder uten snø, blir plutselig et miljøargument. Jensen argumenterer med at da brukes ikke anlegget, og det blir mindre bilkjøring.

Eehh. Dette blir omtrent som Høyres historie om å bygge ny E18 for så å strupe trafikken med skyhøye bompenger så det blir «mindre trafikk».

4. Jensen anerkjenner problemene med kapasitet og trafikk i Solliveien.

Her kommer det en lovnad at «ved en eventuell utvidelse av anlegget på Solli, så skal Solli-veien utbedres». Hva i all verden betyr det?

Så kommer punchline. Det må knuses egg for å utvikle et samfunn.

Naboer i Solliveien og deler av naturen ved Solli skal ofres for «the greater good».

Oppsummert: Sorry idretten, at det har tatt 16 år. Sorry naboer i Solliveien, denne gangen fikk dere knust eggene deres.

Og kjære alle sammen: Vi får et bærekraftig skianlegg.

Men Jensen, stopp en hal. Ting blir ikke bærekraftig bare fordi vi er flinke til å late som om det er det, og bruker mange fine ord mange nok ganger.

Solli-anlegget innebærer fortsatt at en vakker dal innenfor markagrensen skal sprenges i filler, dyr og mennesker risikerer blyforgiftning, et område 200 meter fra tunet på Solli gård blir utilgjengelig for dyr og mennesker – selv om det er et ypperlig beiteområde med en bekk som dyr kan drikke av. I fase to skal store mengder stein og masser transporteres (til hvor?), og ytterligere ødeleggelser av marka skal utføres for å lage mer parkering og vei, med dertil store utgifter og konsekvenser for folk og natur.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Det er på tide at slike miljøfantasier fra enkelte Høyre-politikere nå avkles.