Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Sol og sjø skaper fellesskap

Søndag var det stor aktivitet rundt stupetårnet på Kadettangen, skriver artikkelforfatteren.

Foto: LIV WERGELAND SØRBYE

Hvert år skjer drukningsulykker knyttet til båtliv og bading. Å bli fortrolig med sjø og vann er viktig. Det er obligatorisk å gjennomføre en ferdighetsprøve i svømming for elever på 1.- 4. årstrinn. Men det er i seg selv ikke nok.

Bærum kommune har lagt forholdene til rette for et variert badeliv. Helgen 26-28 juli besøkte jeg Bærums to flotteste badestrender. På Storøydden vaiet det blå flagget. «Foundation for Environmental Education» eier og drifter de internasjonale programmene Blått Flagg. Kjerneverdiene i programmet er: Rent vann, rene kyster, sikkerhet og tilgang for alle. Blant de 300 + badegjestene var det barnefamiliene som dominerte. Det var relativt få med en flerkulturell bakgrunn. Dette avspeilet bosettingsmønsteret på Fornebu og omegn.

Søndag var det vanskelig å telle hvor mange hundre mennesker som var på Kadettangen - Sandvika Fjordpark. Her var det familiemedlemmer i alle aldre. Eventuelle klasseskiller var utvasket. De fleste hadde minimalt av klær på seg. Glade barnestemmer og fornøyde voksne i et fargerikt fellesskap.

I februar 2019 fikk Bærum kommune prisen for sitt gode arbeid med bosetting og integrering av flyktninger. Integrerings- og mangfoldsdirektoratet fremhever prosjektet Globale Bærum, som har som mål å sikre 1 000 innvandrere arbeid i løpet av de neste tre årene. For å oppnå dette har kommunen satt i gang innovative samarbeidsformer mellom frivillige, næringslivet, kommunen og NAV. Det er viktig at de gode intensjonene som førte til prisen fra Mangfoldsdirektoratet blir fulgt opp.

Skal vi ha et godt fungerende felleskap er tilrettelegging av gode, lavterskel fritidstilbud viktig å videreutvikle. KrF vil delta aktivt med integrering og sysselsetting av flyktninger prioriteres. KrF legger vekt på at flyktninger får norskkunnskaper, yrkespraksis, aktiviteter som binder innbyggerne sammen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.