Smiejordet og bærekraftig idrettsanlegg

OMSTRIDT: Planene om å anlegge kunstgressbaner på 13 dekar av Smiejordet vekker debatt.FOTO: KNUT BJERKE

OMSTRIDT: Planene om å anlegge kunstgressbaner på 13 dekar av Smiejordet vekker debatt.FOTO: KNUT BJERKE Foto:

Av

Styreleder Nils J. Lie i Fossum IF skriver i sitt innspill i Budstikka 2. mars at klubben er en ansvarlig samfunnsaktør.

DEL

MeningerVi er enig i at idrettsklubber er viktige og nødvendige samfunnsaktører, akkurat som natur- og miljøvernorganisasjoner er det.

Bakgrunn:

Lie påpeker at Fossum IF i dag har en av Bærums dårligste banedekning pr. fotballspiller og at de mister spillere til andre klubber. Det er derfor forståelig at de trenger plass til en ny bane. For å få en ny bane, støtter imidlertid Fossum IF at deler (over halvparten) av Smiejordet omreguleres til idrettsformål. Han nevner forresten ikke ny flerbrukshall som i hvert fall tidligere stod på ønskelisten.

Vi er kjent med at kommunestyret har vedtatt at den delen av Smiejordet som skal legges ut til idrettsformål skal kompenseres ved at det nydyrkes et minst like stort areal et annet sted i Bærum. Her bør innskytes at hverken Løvenskiold Eiendom eller Bærum kommune har antydet hvor i Bærum dette kan skal gjøres. Dette burde allerede vært klarlagt. For øvrig skal det veldig mye til å erstatte Smiejordets jord som har vært dyrket i mangfoldige år og som er av høyeste kvalitet.

Lie avslutter med å hevde at Fossum IF selvfølgelig er opptatt av miljøet og at dette blir ivaretatt på best mulig måte i godt samspill med bærekraftige idrettsanlegg. Det er vel i drøyeste laget å påstå at et idrettsanlegg anlagt på god dyrket mark som bærekraftig, men så finnes det knapt et ord som er mer misbrukt.

Naturvernforbundet i Bærum har i sin uttalelse til områdeplanen for Fossum bedt om at Fossum IFs nye idrettsanlegg legges til den tidligere industritomta. Vi håper at Fossum IF også arbeider for denne lokaliseringen av sine nye anlegg. Først da kan Fossum IF hevde at deres nye idrettsanlegg er bærekraftig.

Les flere innlegg om Smiejordet:


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags