Dette er Budstikkas lederartikkel mandag 14. mars 2016.
Det betyr at hvitveisen spirer, løkker fylles av lekende barn og alle kjenner på forventningene. 17. mai-komiteene intensiverer sitt arbeid, og korpsene blankpusser sine instrumenter.
Vil du svare på dette? Send inn leserbrev her
Skolekorps, flagg, barnetog og blomstertog. Det er vår 17. mai. Skapt av nærmiljøet, gjennomført i nærmiljøet. Alltid med skolen og musikkorpset i sentrum.
Ett korps som alltid har skilt seg ut, som bokstavelig talt har hatt en annen klang, er Smågardistene, Stabekk skoles eget musikkorps. Listen er alltid lagt høyt for kvalitet og prestasjoner.
Les også: Smågardistene får ikke lokaler i Bærum – reiser til Oslo
Les også: Korps-satsing ga NM-seier
Korpset ble etablert for 101 år siden. Inspirert av Hans Majestet Kongens Garde har Smågardistene skilt seg ut. Litt bedre til å marsjere. Litt strammere uniformer. Og litt bedre kvalitet over repertoaret.
For innsatsen i lokalmiljøet er korpset hedret med skulpturer over broen på Bekkestua.
Torsdag kunne vi lese i Budstikka at korpset ikke fikk anledning til å trene innendørs foran årets korpssesong. Mange haller er for små, de som passer er fulle av idrettsaktivitet. Samt at på Høvik skole blir en egnet hall benyttet til bursdagsselskaper for lokale barn.
Tjenestelederen i Bærum kommune sier at alt er leid ut til idretten og at korpset er for sent ute. Dermed henviser han til Oslo International School som ligger milevis utenfor kommunens ansvars- og myndighetsområde. Dessverre er også lokalene der opptatt.
Les flere artikler på Budstikka.no/debatt
Oslo blir antagelig redningen. Gardeleiren har fasilitetene og gir mulighetene. Så Bærums-korpset som regnes som ett av landets fremste, om ikke det fremste, i formasjonsmarsj, må rømme til Oslo for å trene slik at lokalmiljøet på Stabekk og Blomstertoget på Bekkestua får se og høre korpset.
Det virker både trist og helt unødvendig.
Oppstår slike situasjoner, er det høyst vanlig at «noen snakker sammen». Vi mener nok at kommunen må utvise en langt større grad av fleksibilitet og smidighet for å finne en tilfredsstillende løsning.
Det er trist at 60 unge musikanter fra Bærum må transporteres til Oslo for å trene. Hvor er dialogen med og forståelsen for Smågardistenes enestående posisjon og behov for skikkelige treningsarealer?
I stedet for at dette utvikler seg til en dyp konflikt, må Bærum kommune i samarbeid med idretten, rektorer og Smågardistene finner en egnet løsning. Og så får vi håpe at Smågardistenes behov ikke kommer så brått og uventet på halleieren når neste vår og 17. mai nærmer seg.
Vi vil ha fest, marsjer og glade toner fra Smågardistene kommende 17. mai.
Dette er Budstikkas lederartikkel mandag 14. mars 2016.