Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Slutt å klage på kommunen

Busser står fast i Østre vei på Nesøya i forrige uke. – Riktig valg av buss og dekk er en suksessfaktor, skriver innsenderen.

Busser står fast i Østre vei på Nesøya i forrige uke. – Riktig valg av buss og dekk er en suksessfaktor, skriver innsenderen.

Foto: TRINE JØDAL

De siste dagene har det vært stort fokus på manglende vedlikehold i form av brøyting, strøing og salting, spesielt området Nesøya. 

Dette er et tema som har dukket opp med jevne mellomrom de siste vintrene. For oss utenforstående oppfattes kritikken som ensrettet mot kommunen. Ingen stiller seg spørsmål om hvorfor dette ikke var et problem for mange år tilbake. 

Veien på Nesøya er den samme som for 30–40 år siden. Men hva har skjedd med bussene? De har blitt stadig større, både lengre og tyngre. De har fått dobbel hjulgang bak. De har ikke lenger piggdekk, men vinterdekk. Sjåførene har ofte ikke samme erfaring med å kjøre på vinterføre. 

Veien rundt Nesøya skulle i utgangspunktet ikke være noen utfordring å kjøre på vinterføre, men riktig valg av buss og dekk er en suksessfaktor. 

Slutt å klage på kommunen, følg veitrafikkloven hvor det tydelig fremkommer at fører har ansvar for å sikre bilen mot å skli. 

Kanskje miljøaspektet med piggdekkforbud på enkelte busser/bussruter bør vike mot trafikksikkerhet/fremkommelighet og de reisendes trygghetsfølelse må vurderes?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.