Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Slik vil Ap rydde opp for oss studenter

– I 2019 var det cirka 16 prosent økning i arbeidsledigheten for gruppen under 30 år i Asker og Bærum, sammenlignet med året før, skriver Lina Parvizian (Ap).

– I 2019 var det cirka 16 prosent økning i arbeidsledigheten for gruppen under 30 år i Asker og Bærum, sammenlignet med året før, skriver Lina Parvizian (Ap).

Foto: KARL BRAANAAS

Studentene er blitt nedprioritert under pandemien. Jeg satt hjemme en kveld i våres da det tikket inn meldinger om at fakultetet skulle stenge. En klump i magen vokste for alle de med krummet rygg uten skrivepult eller sosial kontakt på hybelen. Arbeiderpartiet ønsker derfor å ta et tak for oss.

For det første skal alle unge under 30 år ha en trygg jobb. I 2019 var det cirka 16 prosent økning i arbeidsledigheten for gruppen i Asker og Bærum, sammenlignet med året før (Nav.no).

Tiltaket for å få bukt med den oppadgående trenden, er at vi må gjennomføre en aktivitetsreform med jobbgaranti for nye mottagere av arbeidsavklaringspenger og uføretrygd.

I tillegg må vi studentene lykkes med studiene. Det skal gjelde uavhengig av bakgrunn. Derfor må 3.000 nye studentboliger stå ferdig. I tillegg skal det innføres 12 måneders studiestøtte for alle som er skyldige i familieforøkelser.

Det tredje punktet omhandler dyr tannhelse. Jeg vegrer meg litt for den årlige visitten og det øyeblikket regningen dumpes ned i fanget. 

Frykten er imidlertid reell for flere. Jeg husker fortsatt da en venninne fortalte om da hun selv dro ut noen sting fra munnhulen med tang. Hvorfor? For å spare seg for en tannlegeregning.

Foruten disse tre punktene vil Arbeiderpartiet mer: 

1) Sikre tettere oppfølging på et tidlig stadium for yrkesfag.

2) Sørge for en opprustning av utstyr til 4 milliarder kroner.

3) Dessuten må det være mer tid til hver enkelt elev.

4) Og til slutt økt kapasitet i psykisk helsevern.

Denne tiltakspakken er genial for å sette oss unge på dagsordenen igjen. Da jeg hørte om den, forsvant litt av den ubehagelige følelsen mange av oss har gått med under hele pandemien i de små hyblene. 

Det er ingen tvil om at min stemme vil gå til Arbeiderpartiet, og jeg oppfordrer akkurat deg til å gjøre det samme dersom du er enig.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.