Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Slik lar vi bedriftene satse på sine ansatte

– I 2020 tildelte Viken fylkeskommune nærmere 60 millioner kroner fra denne tilskuddsordningen, skriver fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap) og de andre innsenderne.

– I 2020 tildelte Viken fylkeskommune nærmere 60 millioner kroner fra denne tilskuddsordningen, skriver fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap) og de andre innsenderne.

Foto: KARL BRAANAAS

I 2020 kunne 137 bedrifter i Viken bruke tid og penger på opplæring av egne ansatte, fordi de søkte midler hos fylkeskommunen. Det vil vi at flere skal få sjansen til i 2021.

Støtte til bedriftsintern opplæring er en av oppgavene som ble overført fra staten til fylkeskommunene fra 2020. Virkemiddelet skal dekke ulike behov og utfordringer, noe vi så helt tydelig i det helt spesielle året 2020. 

Tilbakemeldinger fra bedriftene og næringslivet selv viser at ordningen har truffet godt. Den har vært med på å dempe det økonomiske tilbakeslaget og gitt trygghet til mange mennesker.

Fordi vi i 2020 så helt konkret hvor godt ordningen fungerte, ble vi derfor overrasket da regjeringen i utgangspunktet ikke hadde bevilget ekstramidler til dette formålet i 2021.

Heldigvis sikret Stortinget flertall for at regjeringen skal bruke 1 milliard kroner på flere arbeidsrettede tiltak og kompetansetiltak, inkludert 200 millioner kroner til bedriftsintern opplæring. 

Disse midlene skal fylkeskommunene nå sørge for at kommer landets bedrifter til gode.

I 2020 tildelte Viken fylkeskommune nærmere 60 millioner kroner fra denne tilskuddsordningen. Midlene, som var både egne og statlige, ble fordelt på 137 bedrifter over hele fylket.

Ordningen ble innrettet på noe ulikt vis gjennom året, både for å dekke umiddelbare behov da korona inntraff, og for å gi større bedrifter muligheter for å tenke langsiktig. Blant disse finner vi Inter-Nationals AS fra Bærum og Tre Trapp AS fra Asker.

Ordningen er et godt eksempel på fylkeskommunenes viktige rolle som regional samfunnsutvikler. Fylkeskommunene har god oversikt over regionale utfordringer og lokale bedrifters særskilte behov, og velger ulik innretning fordi fylkene ikke er like.

For bedrifter medfører pandemien enda større press på produktivitet, raskere omstilling til nye markeder, nye forretningsmodeller og et økende behov for digital omstilling. Da er det viktig at de kan forholde seg til offentlige myndigheter som vet hvor deres sko trykker.

Det behovet vil vedvare, både i og etter korona.

Vi mener derfor det vil være avgjørende også i årene som kommer at det fortsatt sikres tilstrekkelig med virkemidler for bedrifter som ønsker å ta i bruk kompetanseheving som et aktivt omstillingsverktøy. Det kommer oss alle til gode.

.

Tonje Brenna (fylkesrådsleder i Viken fylkeskommune), Nina Solli (regiondirektør NHO Oslo Viken), Rina Mariann Hansen (byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester i Oslo kommune), Ulf Lervik (regionleder LO Oslo Viken), Bjørn Sjøvold (regiondirektør KS Viken) og Hege Aatangen (fagsjef Virke)

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.