Broen som forsvant

ER REVET: – Vi i nabolaget får beskjed to dager før den stenges. Kjære Asker kommune, gi oss en ny bro! skriver innsenderen.

ER REVET: – Vi i nabolaget får beskjed to dager før den stenges. Kjære Asker kommune, gi oss en ny bro! skriver innsenderen. Foto:

Av

Skolevei. I min verden og i mitt hode har jeg trodd at jeg bor i et samfunn som tar vare på innbyggerne.

DEL

Jeg har alltid hatt stor tiltro til politikere, staten, kommunen og alle offentlige etater. Nå opplever jeg at denne tiltroen er på vei til å bli borte.

Les også: Støtter foreldre i brokrav

Les også: Slemmestadveien stenges når bro skal rives

Det startet med at jeg fikk en melding i slutten av oktober fra Asker kommune om at broen på Vettre, som går over Slemmestadveien, skulle rives to dager senere. Det forelå ingen planer om å bygge en ny bro.

Så kommer det frem at broen har vært utrygg lenge og at ingen har gjort noe med det. En rapport om tilstanden har ligget ett eller annet sted i ti måneder, uten at noe har blitt gjort.

Vi i nabolaget får beskjed to dager før den stenges. Dette har vært en bro som har stått her i over 50 år og er innarbeidet i folks rutiner. I alle fall i mine rutiner.

Jeg har bodd på Vettre, eller rettere sagt i Vettrelia, siden 2003. Vettrelia har vært et flott sted å bo frem til nå. Hyggelige naboer, kort vei til det meste og ikke minst, det har vært en trygg og sikker vei over broen til skolen, som ligger nedenfor, på andre siden av Slemmestadveien.

Vinterstid viser Vettrelia seg fra en annen side. Den er smal, bratt, trang og uten fortau. Den ender i en bakke som må være Askers glatteste vinterstid der den svinger ned mot Slemmestadveien.

Om man strør tar det ikke mange timene om sola skinner før grusen smelter ned. Når det da fryser igjen, blir det glatt. Det er stort sett alltid is og vanskelig å gå ned for både to- og firbeinte. Bilene sklir, og det er trangt å møte trafikk som skal motsatt retning.

Jeg har gått mye i området. Har blant annet hatt hund i mange år og jobbet turnus. Vettrelia har aldri vært en grei bakke å gå i som myk trafikant. Men vi har ikke reagert kraftig på dette, før nå, for vi har alltid kunne bruke broen.

Jo forresten, jeg har flere ganger over flere år tatt kontakt med Asker kommune for å be dem ha parkeringsforbud i bakken, uten å bli hørt.

Før nå, den siste uken. Nå har kommunen satt opp et lite, vanskelig skilt å se, på en lyktestolpe litt inn fra veien.

De første som parkerte i bakken etter at skiltet kom opp, var den kommunale hjemmesykepleien. Selv etter at undertegnede tok kontakt med Asker kommune og fikk tilbakemeldinger om at de ikke skulle parkere der, sto samme bil der noen timer senere. Senest 30. november så jeg to parkerte biler i bakken.

Jeg har hatt barn på Vettre skole siden høsten 2009 og kommer til å ha barn der frem til 2025. Jeg har sendt ungene den andre veien de første årene, mot Krillåsveien og over broen. Det har vært tryggere.

De fleste i nabolaget har gjort det samme. Gågruppene har alltid gått ned Krillåsveien og over broen. Nå må jeg sende niåringen og 11-åringen ned en vei jeg ikke oppfatter som trygg.

Jeg gruer meg til at femåringen skal begynne på skolen neste år. Det er ikke, og kommer aldri til å bli, trygt for en seksåring å gå ned Vettrelia vinterstid.

Bare det å vite hvilken side man skal gå på, hvor man skal krysse og ta hensyn til trafikken blir komplisert.

Et lite barn forstår ikke konsekvensene av å være ufokusert i trafikken. Er det slik at jeg som bor i nabogata, blir nødt til å kjøre 1.-klassingen min til skolen?

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Kjære Asker kommune, gi oss en ny bro!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags