Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Skyt ikke på pianisten, Steinar Juel!

– Covid-19 har snudd opp ned på mye, men at mennesker har behov for kulturopplevelser og gode møteplasser, det har ikke endret seg. Vi arbeider hardt hver eneste dag for at det skal være mulig, skriver kulturhussjef Morten Walderhaug i Bærum Kulturhus.

– Covid-19 har snudd opp ned på mye, men at mennesker har behov for kulturopplevelser og gode møteplasser, det har ikke endret seg. Vi arbeider hardt hver eneste dag for at det skal være mulig, skriver kulturhussjef Morten Walderhaug i Bærum Kulturhus.

Foto: EVA GROVEN

I Budstikka lørdag 5. september kommer Steinar Juel med uttalelser om Bærum Kulturhus' håndtering av covid-19-situasjonen og avlyste arrangement. Dette krever en nærmere forklaring.

Jeg kan forsikre Steinar Juel og alle våre publikummere om at Bærum Kulturhus ikke er grunn til én eneste avlysning denne høsten.

Gjennomføring av konserter og forestillinger er alltid et samarbeid mellom kunstnere, agenter og en arena, i dette tilfellet Bærum Kulturhus. Også i de tilfellene hvor Bærum Kulturhus står oppført som arrangør, er vi avhengig av at artisten/agenten som har formidlet arrangementet, opprettholder sin avtale.

Dessverre ser vi at enkelte kunstnere og agenter velger å avlyse sine norgesturneer denne høsten. Det er ulike grunner til dette, men mye bunner i et potensielt inntektstap så lenge begrensningene på 200 plasser er gjeldende.

Som konsert- og forestillingsarena syns vi avlysninger er svært beklagelig. Vi er helt enig med Steinar Juel om at vi nettopp i en tid som denne trenger et kulturtilbud. 

Man skulle også tro at artister trenger inntekter, og at å spille for 200, vil være bedre enn å spille for ingen. 

For oss som konsertarena klinger det derfor hult når artistene som avlyser sine norgesturneer, samtidig uttaler seg i mediene og beklager at avlysninger går utover medmusikere, teknikere og bransjen som helhet. 

Var de opptatt av dette, ville de valgt å fylle en samfunnsrolle og søke sitt publikum så godt det lot seg gjøre, selv om man tjente litt mindre.

Når det er sagt er det heldigvis fortsatt kunstnere og agenter som ser betydningen av å møte sitt publikum. Da gjøres nettopp det som Juel foreslår, nemlig at vi lager doble forestillinger og fordeler solgte billetter på begge arrangementene. 

Det er krevende tider for alle, og jeg kan forsikre leserne om at Bærum Kulturhus både har tilstrekkelig fantasi, fleksibilitet og innsatsevne til å sikre at så mye som mulig av høstens program blir gjennomført.

Bærum Kulturhus eies av Bærum kommune. De statlige støtteordningene innen kulturfeltet er ikke rigget for å bistå kommunene. Av den grunn er det heller ingen her som venter på at staten skal komme og redde oss i denne situasjonen. 

Vi er overbevist om at det eneste vi kan gjøre er å være relevante og aktive i det samfunnet vi til enhver tid har. Covid-19 har snudd opp ned på mye, men at mennesker har behov for kulturopplevelser og gode møteplasser, det har ikke endret seg. 

Vi arbeider hardt hver eneste dag for at det skal være mulig.

Selv om noen arrangement er avlyst, står det i skrivende stund fortsatt cirka 170 små og store arrangementer på programmet denne høsten. 

Med det fremstår vi som ett av de mest aktive og levende kulturhus i landet. Vi gjør vårt ytterste for at det skal forbli slik og ønsker alle hjertelig velkommen til trygge og varmende opplevelser i Bærum Kulturhus.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.