Å sørge for skolemat er en oppgave foreldrene fint klarer selv

Av

Jeg ser at kandidat for Asker Ap May Myklebust går inn for at elevene i Asker kommune skal få gratis skolemat på barneskolen.

DEL

LeserbrevBegrunnelsen for forslaget er at det er et helseforebyggende tiltak for morgendagens helter.

Ja, flott med mat på skolen og selvfølgelig er det nødvendig for helse, læring og konsentrasjon. Men er det det offentliges oppgave å sørge for at barna får mat?

Foreldrene klarer da fint å smøre matpakker selv.

De klarer selv å etablere gode, sunne og varierte kostvaner tidlig i livet til barna sine. Rett og slett fordi det hører naturlig til deres oppdrager og omsorgsoppgaver.

May Myklebust: Ja til skolemat på barneskolene

Ja, et felles måltid mat er sosialt og forebygger utenforskap. Men et måltid mat er like sosialt og forebyggende, selv om det er medbrakt hjemmefra.

Man kan likevel spise denne matpakka sammen. Begrunnelsen for forslaget er at det skal spare samfunnet for framtidige utgifter.

Men de helsemessige kostnadene ved at noen barn ikke får i seg riktig næring er vanskelig å måle og vanskelig å tilbakeføre til at noen barn ikke fikk med seg den matpakka hjemmefra.

De få barna som ikke er så heldige å ha foreldre som klarer dette selv, kan man alltid hjelpe med veiledning og støtte. Man trenger derfor ikke å fraskrive samtlige foreldre dette ansvaret i deres oppdrageroppgaver.

Les mer på budstikka.no/debatt

Gratis er likevel ikke gratis, fordi det må finansieres på en eller annen måte.

Foreldrene må likevel betale i form av økte skatter eller at man tar det fra et annet budsjett slik at det blir mindre penger til andre og mer nødvendige oppgaver.

Og ikke minst må det offentlige fortsatt ha den tilliten til foreldrene at de klarer denne omsorgsoppgaven selv!

Tove Eggen

Styremedlem - Asker Frp

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags