Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Skolebibliotekene i hardt vær – fremdeles

– Heldigvis ønsker Ap, ved Elisabeth Nesset, å reversere kuttene til skolebibliotekene og åpen barnehage. Hjertelig takk for begge deler, Ap, skriver innsenderen.

– Heldigvis ønsker Ap, ved Elisabeth Nesset, å reversere kuttene til skolebibliotekene og åpen barnehage. Hjertelig takk for begge deler, Ap, skriver innsenderen.

Foto: KNUT BJERKE

Budstikka har denne høsten hatt en vedvarende og verdibasert debatt om skolebibliotekenes fremtid i Bærum.

Fra og med 2018 har Bærum kommune bygget skolebibliotekene ned gjennom budsjettkutt. Politikernes plan er nå å «videreutvikle skolebibliotekene» ved å flytte dem til folkebibliotekene.

Hva menes med dette? Hva endres? Hvordan? Hvilke verdier bygger denne «videreutviklingen»? på?

Kort sagt: Hva er dens begrunnelse, utover å spare 8 millioner kroner i kommunens omfattende budsjett? Ingen svar foreligger på disse spørsmålene.

Er det virkelig slik som denne, muligens vittige, påstanden hevder: «The answer to the question «Can people really be that stupid?» is always «Yes».»

Unnskyld den skarpe tonen. Påstanden er dyster, men ikke sjelden kan man mistenke den for å være sann.

– En uforståelig holdning, skriver Anne Brit Brodal.

– En uforståelig holdning, skriver Anne Brit Brodal.

FOTO: PRIVAT

Heldigvis ønsker Arbeiderpartiet, ved Elisabeth Nesset, å reversere kuttene til skolebibliotekene og åpen barnehage. Er det her vi finner Bærums verdier? Hjertelig takk for begge deler, Ap. Det varmer og gjør godt. For her står viktige samfunnsverdier på spill.

Hva er en verdi? Jo, at noe er viktig. For deg og meg, for andre, for samfunnet, for verden.

Har så mange av kommunens ansvarlig politikere unnlatt å lese og lytte til den pågående og saklige debatten om skolebibliotekene i Budstikka? Er det at dét å spare penger, for enhver pris, skal være vår og Bærum kommunes viktigste verdi?

Lederen for hovedutvalg barn og unge, Haakon Veum sier følgende til Budstikka 17. november: «Bærum kommune har bedre økonomi enn andre store kommuner. Vi har rom for å prioritere det vi synes er viktig.»

Budstikka fortsetter: «Ikke alle kommunedirektørens kuttforslag på nær 8 millioner blir reversert av flertallspartiene. Det omstridte forslaget om å kutte nær 6 millioner til skolebibliotekene lar de stå.»

Det må oppfattes som at skolebibliotekene (og deres utvikling) ikke er sett på som viktig. Det er en desillusjonerende og uforståelig holdning.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.