Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Skjerp dere, Høyre!

I SANDVIKA: – Det er flott hvis Høyre nå har blitt enige med seg selv om vern av Løkkeåsen og Engervannet, skriver innsenderne.

Utbygging. Høyres Wikan og Udnes går hardt ut i Budstikka 17. desember og kaller MDG og Rasmus Hanssons påstander om Høyres vilje til å bygge ned Løkkeåsen og Engervannet for «direkte usanne».

De som beskylder andre for løgn bør gjøre spesielt grundig faktasjekk.

Les også: Løkkeåsen og Engervannet skal vernes

Les også: Rasmus Hanssons misforståelser

Faktum er at Udnes selv i Budstikka 29.8.2016 er sitert på følgende om planene om å bygge 200 boliger i Løkkeåsen:

«Samfunnsmessig sett er dette et interessant og på mange måter riktig utbyggingsprosjekt. Det er like i nærheten av Sandvika og kollektivtilbudene der, det åpner for et betydelig antall boliger og enhetskostnadene kan bli overkommelige for en del grupper vi er særlig opptatt av å ivareta».

Faktum er også at Høyres Morten Skauge i Budstikka 11.4.2018 er sitert på følgende om forslaget fra utbygger Andenæs om å fylle igjen én tredel av Engervannet og bygge fotballbane der:

«Forslaget fra Kristoffer Andenæs er absolutt interessant og mulighetene for å flytte fotballen til Engervannet bør absolutt undersøkes nærmere.»

Det er altså Høyre-innleggets påstander «Både Løkkeåsen og Engervannet skal bevares henholdsvis grønt og blått som hittil, og vernes for fremtiden. Hvem har hevdet noe annet?» og «Ingen har heller lansert tanken om å bygge ned Engervannet.» som er «direkte usanne».

Det er flott hvis Høyre nå har blitt enige med seg selv om vern av Løkkeåsen og Engervannet.

Hvilken vernemetode som velges betyr ikke mest for De Grønne, men det må være et robust vern som står imot vekslende meninger hos sentrale politikere.

Miljø- og naturverndebatten bringes bare fremover hvis den baseres på kunnskap og redelighet.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Det lover vi fra De Grønne, og det forventer vi fra Høyre.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler