Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Skiklubben bør kreve mer klarhet før signering

En salgsavtale skal komme hele klubben og alle idretter til del, også klubbens kajakkpadlere, skriver daglig leder i Asker Skiklubb.

Administrasjonen i Asker Skiklubb er blitt beskyldt for å drive politisk agitering mot salg av eiendommen og flytting fra Føyka. Ja, vi er kritiske til avtalen som nå ligger på bordet. Her forklarer jeg hvorfor.

Som daglig leder i Asker Skiklubb gjennom ni år har jeg fulgt saken om salg av Føyka tett. Vi vet mye om hva som skal til for å få til et velfungerende idrettsanlegg. Vi vet også mye om hvor mye det kreves for å nå igjennom i politiske og administrative prosesser i kommunen.

Det er derfor vi nå er kritiske til planene for Drengsrud. Vi er kritiske til om planene er tilstrekkelig for å få til et velfungerende og økonomisk bærekraftig idrettsanlegg. Vi vet av erfaring at en «mulighetsstudie» ikke er nok for å garantere medlemmene i Skiklubben det anlegget vi trenger og fortjener. Det er for mye som fremdeles er uavklart både i avtalen og mulighetsstudiet. Det er vår plikt å si fra til våre medlemmer at det vil være et sjansespill å signere avtalen som nå ligger på bordet.

På kommunes informasjonsmøte 16. september var kommunens svar til eventuelle uklare punkter - «det løser seg» eller «dette må vi selvfølgelig ordne opp i». Det er også det de har sagt i møtene kommunen har hatt med de enkelte gruppene i Skiklubben. For det er svært mye kommunen mener skal ordnes opp i etter signering. Det er blant annet uklart om området egentlig er for trangt, blir det for liten plass igjen mellom fotballbanene til å få til en hensiktsmessig og økonomisk bærekraftig drift for alle som skal bruke banene og oppholde seg der. Det er uklart hvilke utviklingsmuligheter det egentlig er i et område som etter tegningene er helt sprengt. Det kan bygges støyvoller svarer kommunen, men de trenger plass og hvordan påvirker det det totale arealet?

Det er svært mye kommunen mener skal ordnes opp i etter signering

Kollen er foreløpig uklar, først når denne er ekspropriert vet man om salget blir noe av. Eierskap og ansvar for drift av banene er uavklart noe som vil kunne påvirke klubbens økonomi og råderett over egenfinansierte baner og klubbhus. Et delt eierskap av de gjenværende arealene i Askerparken er også en risiko for klubben. Dette er bare noe av det vi i administrasjonen mener må avklares før man vurderer å signere en avtale med kommunen.

Det kan høres tilforlatelig ut når representantene fra kommunen svarer at «det ordner seg». For oss som har jobbet i mange år blant annet for å få lov av Asker kommune til å bygge anlegg, vet vi at det som regel ikke bare «ordner seg». Det ordner seg bare ikke, selv når klubben tar kostnadene. Det er derfor vi mener avtalen må være veldig mye tydeligere før vi eventuelt går med på å selge tomten for å bruke pengene til å bygge opp et anlegg utenfor sentrum. Det er nå klubbens medlemmer er i en forhandlingsposisjon og kan få klarhet i de mange uavklarte punktene. Etter en eventuell signering vil vi miste denne kraften.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.