Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Skattepenger til Hvalstrandfestivalen

FESTIVAL: – Når festivalarrangører ikke klarer å selge nok billetter, tilsier det at festivalen ikke bør arrangeres, skriver artikkelforfatteren. Her er Dagny på Hvalstrandfestivalen i 2017.

Skattebetalerne i Asker må betale opp til 565.000 kroner til festival.

I fjor gikk Hvalstrandfestivalen i kraftig underskudd. Med den bakgrunnen har arrangørene i Asker Musikkfestival søkt kommunen om 565.000 skattekroner i støtte til å finansiere arrangementet og dekke et eventuelt underskudd.

LES OGSÅ: Hvalstrandfestivalen får hjelp til å overleve

LES OGSÅ: Bordet fanger på Hvalstrand

Grunnen til at rådmannen og direktøren for kultur og teknikk anbefaler at kommunen støtter festivalen, er at kommunen ser på Hvalstrandfestivalen som en viktig identitetsbygger, og at det er fare for at det ikke blir festival i 2020 med mindre den får kommunal støtte.

For å få dette gjennom i kommunestyret, planlegger arrangørene å ha en ekstra scene for lokale artister.

Når festivalarrangører ikke klarer å selge billetter i så stort omfang at det dekker utgiftene, tilsier normal økonomisk logikk at festivalen ikke bør arrangeres. Hadde innbyggerne i Asker frivillig dratt på festivalen og dekket utgiftene, hadde ikke dette vært et problem.

Med typisk sosialdemokratisk logikk og manglende økonomisk forståelse skal kommunepolitikerne nå tvinge innbyggerne til å betale over skatteseddelen for et prestisjeprosjekt få vil ha.

Er du lei av at kommunepolitikerne bruker dine skattepenger på unødvendige prestisjeprosjekter? Vil du ha lavere skatter og at særavgifter som elektrisitetsavgiften fjernes?

Vil du at kommunen skal holde seg unna prestisjeprosjekter og heller utelukkende fokusere på lovpålagte kjerneoppgaver slik som eldreomsorg, barnehager og utdanning? I så fall bør du stemme på Liberalistene, og ikke de etablerte blå, grønne eller røde sosialdemokratiske partiene.

Å love skattelette er lett, men vanskelig å holde, når man i posisjon stadig øker de offentlige utgiftene. Liberalistene er det eneste politiske partiet som i praktisk politikk vil redusere politikernes makt og gi enkeltindividet mer frihet.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Hvis du mener at du bestemmer bedre over din kropp, din inntekt og din eiendom enn det politikerne gjør, så bør du stemme på Liberalistene!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.