Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Skal vi tillate blokker høyere enn kirken?

– Blokkene skal rage 53 meter over havet. Mønehøyden på Høvik kirke er 47 meter, skriver innsenderen.

– Blokkene skal rage 53 meter over havet. Mønehøyden på Høvik kirke er 47 meter, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

Bergens-investorene Trond og Frank Mohn planlegger gjennom sin våpendragere i Eiendomsplan Management AS en massiv utbygging i Snoveien 17-19, nordøst for Høvik stasjon. 

Tomten er i dag regulert til bevaring på grunn av dens kulturhistoriske verdi som en av de første boligene på Høvik, samt er et premiert hageanlegg omtalt i flere hagebøker.

Ikke nok med at dette prosjektet vil føre til en kraftig forringelse av småhusområdet rundt med sitt massive volum, høyder og skyggelegging – i tillegg raseres et viktig stykke av Høviks historie. 

Dette til tross for at prosjektet motvillig må bevare en villa som blir liggende klemt inn som en kuriositet mellom betong og mur – som et slags Disneyworld.

Slik er planene for utbyggingen av Snoveien på Høvik, rett ovenfor Høvik stasjon.

Slik er planene for utbyggingen av Snoveien på Høvik, rett ovenfor Høvik stasjon.

ILLUSTRASJON: ARCASA

Blokkene skal rage 53 meter over havet, som et «ørnerede» og festning over Høvik sentrum. Til sammenligning er mønehøyden på Høvik kirke 47 meter over havet. Jacobsengården, det høyeste bygget i sentrum, er 38 meter.

Til tross for at kommunale faginstanser protesterer, hundrevis av naboer har engasjert seg og fylket har varslet innsigelse har plan- og bygningsetaten i Bærum kommune valgt å fremme forslaget til politisk behandling. 

Det uten at planene for Høvik sentrum for øvrig er kommet skikkelig i gang etter E18-vedtaket.

Politikerne bes altså å vurdere en rasering av et viktig historisk landemerke uten en gang å kunne vurdere om boligutbygging faktisk er nødvendig på denne tomten. 

Alles øyne er rettet mot planutvalget 17. juni – vi setter vår lit til at Bærums politikere tenker helhetlig utvikling av Høvik og stanser «Festung Høvik».

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.