Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Skal Skiklubben skremmes fra Føyka til Drengsrud?

Asker Skiklubbs formann Bjørn Tangnes understreker at hverken han, styret eller administrasjonen i klubben har tatt standpunkt til salg av klubbens eiendom på Føyka og/eller flytting til Drengsrud.

 FOTO: EVA GROVEN

I lørdagsavisen 22. juni gikk Asker kommune ut med flere påstander/trusler om hvor umulig det vil være for Asker Skiklubb å bli på Føyka. To dager tidligere var det ett av flere dialogmøter invitert av kommunen. Temaet for møtet var kommunens notat som beskriver konsekvensene dersom klubben velger å bli på Føyka. Mange misforståelser var luket ut i kommunens dokument. Men ved møtes avslutning ble det meddelt at kommunen ville informere Budstikka om fire punkter som Skiklubben bestrider.

«Asker Skiklubb kan ikke etablere omfattende anlegg eller klubbhus på Føyka». Dette er en påstand om står i kontrast til reguleringsbestemmelsene som tillater anlegg som ikke vanskeliggjøre en fremtidig byutvikling. Bestemmelsene gir Skiklubben rett til å drive og utvikle Føyka som et idrettsanlegg og det har vært en forutsetning for all planlegging og regulering.

Kommunen har tatt det for gitt at Skiklubben skal flytte og handler deretter. Det er likevel alvorlig at kommunen i 2016 blokkerte søknad om spillemidler og mva-refusjon for rulleskiløype, håndballbaner og sandvolleyballbaner.

Fylkeskommunen grep inn som resulterte i spillemidler og mva-refusjon for 7-banene i 2017 uten kommunal støtte. Skiklubben har bygget og utviklet området med verdier for 12–15 millioner, og har tapt flerfoldige millioner som en følge av manglende bidrag som normalt gis. Uansett kan et flytting ikke skje før om tidligst fem år og barn/ungdom må få tilbud.

Kommunen har blokkert bygging av 3.000 kvadratmeter aktivitetspark på Føyka langs Askerelva (2017-19). Blokkert er også klubbens forslag om legge 3.000 kvadratmeter kunstgress (7-er bane) på gressletta ved hovedanlegget for fotball. Den kunne vært på plass før høstsesongen for en rimelig kostnad.

Om disponering av klubbens eiendom. I Budstikka melder Asker kommune at klubben må avvikle ulovlig utleie av lokaler til næringsvirksomhet (brakkeriggen utenfor klubbhuset). Kommuneplanen og reguleringsbestemmelsene sier næringsdrift og vi har tilbakevist påstander i e-poster og brev.

Kommunen informer allmennheten at Skiklubben skylder kommunen 11 millioner (bygging av fotballstadion i 2011). Skiklubben er klar til, i henhold til gjeldende avtale, å betale gjeld. Det skjer ved flytting (kontanter) eller ved arealavståelse som kommunen trenger for utbygging av Elvely og Delområde I (Kirkeveien, kanal, dam).

Føyka eller Drengsrud? Avslutningsvis vil jeg understreke at hverken jeg, styret eller administrasjonen har tatt standpunkt til salg av klubbens eiendom på Føyka og/eller flytting til Drengsrud.

Skiklubbens styre arbeider for å få frem mest mulig korrekt informasjon og en best mulig avtale slik at klubbens medlemmer har et best mulig korrekt grunnlag for å stemme på årsmøtet den 25. september. I øyeblikket fremsnakker vi ingen av alternativene. Kommunen fremsnakker Drengsrud. Etter å ha hørt medlemmenes oppfatninger, vil styrets anbefaling foreligge.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.