Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Skal politisk spill eller fornuften seire?

Min lojalitet ligger hos befolkningen i Viken og sunn fornuft, ikke hos det politiske spillet, skriver Venstres Anne Beathe Tvinnereim.

FOTO: PRIVAT

Noen ganger får politikken rare utslag. Som eksempelet Viken, som hverken folket eller flertallet av politikerne vil ha. Faktum er at hvis stortingsrepresentantene hadde stemt etter egen overbevisning, så ville Viken aldri blitt opprettet. Det er tilsynelatende bare Venstre som faktisk synes dette fylket er en god idé.

Viken ble som det ble fordi H, Frp, V og KrF var nødt til å bli enige om en pakke, og Viken ble kompromisset som ble snekret på bakrommet på Stortinget. Viken er prisen vi betalte for å redde regjeringsflertallet. Min lojalitet ligger hos befolkningen i Viken og sunn fornuft, ikke hos det politiske spillet.

Likevel mener Budstikka at vedtaket må gjennomføres, at eiendommer må selges og nytt hovedkvarter bygges og ansatte flyttes. Ikke fordi dette vil gi bedre tjenester, være billigere eller bedre. Men bare fordi vedtaket nå engang er fattet. De største endringsprosessene og utgiftene ligger fortsatt foran oss i Viken. Derfor er det lurt å snu nå, før det er for sent. Imens skal vi som ansvarlige fylkespolitikere konsentrere oss om gode tjenester til innbyggerne, i stedet for reformarbeid. Jeg skjønner at folk synes regionreformen har vært uryddig, men det er regjeringspartienes skyld – og det er fortsatt tid til å rydde opp.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.