Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Skal gamle følelser for et nedslitt idrettsanlegg få dominere?

Ta til vettet, slutt å se bakover. Drengsrud er det beste og eneste alternativet, mener innsenderen. Akkurat det skal skiklubbens medlemmer avgjøre i løpet av året.

Foto: Knut Bjerke

Jeg blir sikkert sett på som historieløs, da jeg ikke er født på Asker fødehjem, men jeg tar sjansen. Jeg har bodd i Asker siden det bodde ca. 10.000 mennesker her, siden 1958. Jeg spilte fotball på Føyka i 60-årene. Mine sønner spilte der i 80-årene og mine barnebarn spiller der nå. I alle disse årene er det forfallet jeg husker. Føyka er nedslitt og utviklingsmulighetene er få.

Skal det virkelig være sånn at en gjeng med halvgamle gubber skal ødelegge for mine oldebarn? Skal gamle følelser for et nedslitt idrettsanlegg få dominere? Jeg håper virkelig de skal få spille fotball på nye anlegg på Drengsrud – og at de hvis de blir gode nok, skal få spille fotball på den nye kamparenaen i Askerparken.

Nå har Asker Skiklubb (ASK) fått en enestående mulighet til å få penger på bok, nye idrettsanlegg og nytt klubbhus. I tillegg vil klubben få opsjoner på utvikling av nye idrettsanlegg i bygda. Dette vil gjøre ASK til en av klubbene i Norge med best fasiliteter og best økonomi.

Jeg skjønner ikke tankegangen til de som sitter i mindretallet i styret til Asker Skiklubb. Det er til og med dette mindretallet som får mest taletid, har jeg forstått på medlemmer i klubben. Det er tydeligvis mindretallets budskap som blir presentert for medlemmene. Har dere hørt om strikken som røyk? Nå tror jeg strikken er dratt så langt at det er rett før den brister. Hva skjer da? Jo, Føyka-Elvely blir uansett bygd ut i nær fremtid, og ASK har lite igjen. Om 10 år er det ikke sikkert det er egnede arealer igjen til dette formålet rundt sentrum.

Jeg tror ikke man behøver å være noen utpreget «brøkregner» eller «rakettforsker» for å kunne ta dette valget. Når den ene hånden er så full at du ikke klarer å løfte den. Og den andre inneholder et nedslitt idrettsanlegg som må oppgraderes, noe det ikke er penger til og en fotballbane som ikke er blitt brukt på flere tiår. Drengsrud er det eneste alternativet.

Så vidt jeg har forstått kommer Asker Skiklubbs inntekter i dag fra utleie av parkeringsplasser og av lokaler som egentlig ikke kan leies ut. En annen ting er at jeg syntes det er en merkelig fremgangsmåte når medlemmer i skiklubben ringer på hos 80–100 åringer for å få dem til å melde seg inn i klubben og stemme imot flytting. Det samme gjør jo representant fra Pensjonistpartiet.

Ta til vettet, slutt å se bakover. Drengsrud er det beste og eneste alternativet.

Jeg leser at det blir hevdet at Drengsrud blir for trangt? Har dere tatt av dere solbrillene når dere ser utover Føyka?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.