Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Skal det bygges i parken vår?

265 leiligheter er tegnet i mulighetsstudien for Askerparken og der det i dag er fotballstadion på Føyka.

265 leiligheter er tegnet i mulighetsstudien for Askerparken og der det i dag er fotballstadion på Føyka.

ILLUSTRASJON: Terje Grønmo Ark.

En stor takk til Lars-Erik Nygaard som setter fokus på Askerparken. Vi har sett video og lest artikler i Budstikka.

Og uansett hva man mener om denne saken, kommer hele prosjektet som en overraskelse på oss. Hvorfor har det ikke vært informasjon rundt omregulering av Askerparken?

For oss virker det som om regulering til tett blokkbebyggelse i Askerparken har dukket opp som troll i eske.

Mulighetsstudiet skulle godkjennes av formannskapet i september. Allerede i oktober ble det presentert konsentrert blokkbebyggelse i Askerparken. Naboer og skiklubben ble presentert for utkast 24./25. november med frist for skriftlig innspill 18. desember. 

Knappe tre uker? Skal virkelig en viktig sak presses gjennom på så kort tid? Hvor mye debatt har det vært i partiene om denne saken?

Saken har gått under radaren til mange som bruker Askerparken. Vi synes det er respektløst å ikke involvere innbyggerne på et tidlig stadium. Skal politikerne i mai 2021 ta stilling til nedbygging av Askerparken før de egentlig har diskutert og vurdert omregulering av parken?

Vi leser i Budstikka at MDG er stor motstander av at Askerparken skal bygges ned.

Det en kjent sak at Askerparken er et populært friluftsområde med mange aktiviteter. Variert løperunde forbi elven, piknik i gresset, fotball lek, fred og ro og mye mer. Parken er unik, og innbyggerne i Asker trenger en sentrumsnær grønn, blomstrende park.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.