Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Sjenerende skytestøy

Løvenskioldbanen ligger i Bærumsmarka, like ved Fossum.

Foto: KARL BRAANAAS

15. september i år, altså på en søndag, var jeg en tur i Bærumsmarka. Da jeg nærmet meg Løvenskioldbanen ved 15.00-tiden, hørtes kraftig skytestøy. Dette forundret meg siden bestemmelsen er den at slik støy ikke er tillatt på helligdager, hvis det da ikke dreier seg om terminfestede stevner eller skyting med kaliber 22 LR som kun skal frembringe svak skytestøy, såvidt jeg vet. 

Ammunisjon med den sist beskrevne kaliber blir blant annet benyttet i salonggevær. Jeg betviler at det var skyting med denne typen ammunisjon som var årsak til den sterke lydforurensningen. Hvis jeg tar feil, er det rimelig at også skyting med kaliber 22 LR blir forbudt på helligdager under normale forhold.

Etter hjemkomst tastet jeg meg inn på internett til opplysninger om skytestevner på angjeldende bane uten å finne at slik virksomhet skulle foregå den aktuelle datoen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.