Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Siw Wikan er det beste alternativ

– Når Siw Wikan er villig til å vie sine ressurser til to nye år for partiet, så burde det være en ganske enkel konklusjon fra valgkomiteens side, skriver innsenderne. De viser blant annet til Wikans arbeid med demenslandsbyen Carpe Diem på Dønski.

– Når Siw Wikan er villig til å vie sine ressurser til to nye år for partiet, så burde det være en ganske enkel konklusjon fra valgkomiteens side, skriver innsenderne. De viser blant annet til Wikans arbeid med demenslandsbyen Carpe Diem på Dønski.

Foto: KARL BRAANAAS

Vi er kretsledere som representerer mange kretser i Bærum Høyre, som enten allerede har foreslått vår sittende partileder som partileder for nok en periode, eller som vil stemme for henne når hun nå bekrefter at hun stiller for en ny periode.

Vi er meget glade for at Siw Wikan stiller seg til disposisjon for partiet for en ny periode med tanke på hvor solid arbeid hun har utført de siste seks år på tre arenaer: i partiet, i utforming av politikk og i kontakt med velgerne.

I partiet har hun stått for et mer vitalisert parti med bred støtte blant medlemmer, og mange fremhever hennes ryddige, profesjonelle, inkluderende og formelt korrekte gjennomføring av partiets prosesser, enten det er nominasjon, programarbeid, årsmøter eller styremøter.

Kanskje aller viktigst har hun også vært dyktig i planlegging og gjennomføring av valgkamper, der partiet gjennom to stortingsvalg og ett kommunevalg har mobilisert kreti og pleti og målrettet tiltakene med ganske gode resultater.

Blant annet var siste valgresultatet i Bærum for partiet betydelig bedre enn andre steder i landet.

Videre har hun gjennomført en opprydding i utestående saker da hun tiltrådte, med skattesak og økonomi.

Hun kan krediteres også en reorganisering av partiets struktur med færre, men mer dynamiske og bærekraftige kretser, som alle har aktive styrer og påtagelig lokal innsikt og dialog med velgerne.

Det var også mange som ble imponert over det politiske håndverk hun viste i forbindelse med nominasjonsprosessen til stortingsvalget i Akershus, der hun lyktes å få inn tre Bærums-kandidater blant de seks første på listen.

I politikken kan hun også vise til faglig sterk oppfølging av kompliserte saker i kommunestyret, blant annet konseptet med demenslandsbyen som ble en virkelighet etter hennes initiativ, og der Bærum er helt i front i landet.

I lokale planspørsmål har hennes fokus vært på at miljøhensyn ikke viker for de mest aggressive utbyggingsplaner, ikke minst på Bekkestua. Hun har også vist god evne til samhandling med rikspolitiske prosesser i samspill med våre stortingspolitikere.

I kontakten med velgerne har hun vist evne til å lytte og se det prinsipielle i sammenheng med det praktiske og samtidig ikke la seg styre av særinteresser. Velgere har ringt oss og rost hennes opptreden.

Av alle disse grunner har vi derfor anbefalt valgkomiteen at når Siw Wikan er villig til å vie sine ressurser til to nye år for partiet, så burde det være en ganske enkel konklusjon fra valgkomiteens side.

Siw er beste alternativ som partileder for Bærum Høyre. På denne bakgrunn er vi oss sterkt undrende til at valgkomiteen har oversett alle våre kretsers forslag og sittende partileders sterke støtte blant medlemmene, og selv fremmer en lederkandidat som ingen kretser har foreslått.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.