Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Signalbygget er dødt - leve signalbygget. Eller?

STORE BLÅ: Mange kritikere har vært mot Store Blå, men for Verdenshavets hovedkontor. Hva skjer når Kjell Inge Røkke og Aker sier de vil ha et nytt type signalbygg, spør Budstikkas Dag Otter Johansen

Ok. Så hadde Røkke en plan B for Verdenshavets hovedkontor. Hva nå?

Kjell Inge Røkke har fått sin dose raljering og mistenkeliggjøring, siden ideen hans om å bygge Store Blå - en 250 meter høy skyskraper - på Fornebu for å huse Verdenshavets hovedkontor ble kjent. Knapt en dag er gått uten et nytt innlegg om hvordan tårnet vil forpeste Oslofjordens skjærgård.

Politikere, arkitekter og beboere har funnet hverandre i en antiblå symbiose. På Bærum Høyres folkemøte ble debatten et himla, dannet leven og Trøbbel i tårnet for Røkke og hans våpendragere Torstein Storækre og Nina Jensen.

Det var etter dette møtet hvor Aker sa at de ikke hadde noen plan B , og hvor alle skjønte hvor det bar da Kåre Willoch understreket at verden ikke trenger en skyskraper til for å redde verdenshavet.

Og her er vi ved kjernen. Aker har en plan B.

Aker vil fortsatt bygge verdenshavsenter i signalbygg på Fornebu . Hva de nye planene består i, vet vi ikke. Ingen skisser er presentert, utover dagens bekreftelse på at Aker jobber videre med planene.

Men det vi vet, er at svært mange av tårnets motstandere har argumentert som Willoch: ja til et verdensledende forskningssenter til havets beste, nei til at de skal holde hus i en skyskraper.

Reaksjonene de neste dagene blir interessante. Blir det uttalte engasjementet for å redde verdenshavet like stort som mobiliseringen mot tårnet?

Fortsettelse følger.

Oppdatert 18.03.19:


Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.