Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Sier nei til «grønnfarging» av olje på Tofte

Terje Melleberg (f.v.), Svein Olsen og Linda Solheim i organisasjonen Toftes Framtid sier nei til et skjemmende produksjonsanlegg for biodiesel på hjemstedet.

Foto: Privat

I mange år har Tofte Cellulose vært et skjemmende syn ved innseilingen til Indre Oslofjord. Nå er den revet; produksjonsutstyr demontert og solgt til utlandet og bygninger jevnet med jorden.

På denne store, svært attraktive tomta sørvendt mot havet, planlegges nå en ny «portstolpe» ved portalen til Indre Oslofjord. Nå skal sjøfarere, herunder tusenvis av cruiseskipspassasjerer årlig bli møtt av ny skjemmende tungindustri; et stort biodiesel produksjonsanlegg som skal produsere biodrivstoff av tømmer til innblanding og «grønnfarging» av vår Nordsjøolje.

Om det blir en realitet vil dette med stor sannsynlighet om få år stå som et spøkelsesmonument over feilslått politikk. Foreløpig er det kun gitt tillatelse til et testanlegg med utslipp av så giftige miljøgifter til luft og allerede syk Oslofjord, at det egentlig er besluttet at slike utslipp skal opphøre innen utgangen av dette året.

Toftes Framtid kjemper for en annen utvikling på idylliske Tofte; moderne gjestehavn, maritime verksteder, små og mellomstore bedrifter i et kreativt miljø ved havet. Videre ønsker vi tilflytning, bedre offentlig kommunikasjon, overnattingssteder og tilrettelegging for turisme - samt realisering av Hurum Brygge på Sagene med bygging av planlagte leiligheter og utvikling av seilsenter i regi av KNS for store regatta arrangement.

I anledning det kommende kommunevalget har Toftes Framtid sendt et brev til alle partier med oppfordring om videresendelse til alle politikere som stiller til valg ved årets kommunevalg i Nye Asker.

Med dette brevet ønsker vi å få rede på hva politikerne mener om utvikling av fremtidens Tofte, og spesielt hvordan de stiller seg til planene om et stort biodiesel produksjonsanlegg på Tofte.

Vi informerer også i brevet om hva Toftes Framtid står for og våre visjoner for fremtiden. På Toftes Framtid Facebook finner man brevet som er sendt politikerne og etter hvert vil også de svar vi får bli lagt ut der. Et resymé av svarene vil også bli publisert i RHA.

Svarene vi får, evt. ikke får, vil for mange ha stor betydning for hvordan man stemmer ved høstens valg.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.