Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Si din mening om klimastrategi

Dag Egil Strømme (H) er leder for hovedutvalg for miljø, idrett og kultur i Bærum.

Dag Egil Strømme (H) er leder for hovedutvalg for miljø, idrett og kultur i Bærum.

Foto: EVA GROVEN

Hovedutvalg for miljø, idrett og kultur i Bærum behandlet høringsforslaget til klimastrategien 2030 i møte 11. februar. Klimastrategien har tre hovedmål:

  • I 2030 er direkte klimautslipp i Bærum redusert med 55–60 prosent i forhold til 2009. I 2050 er Bærum et lavutslippssamfunn.
  • I 2030 er Bærum etablert som en foregangskommune innen sirkulærøkonomi. I 2030 har Bærum redusert indirekte klimagassutslipp og bidratt til langsiktig karbonlagring i naturområder.
  • I 2027 er Fornebu etablert som et nullutslippsområde.

Videre er det i høringsutkastet listet 5 satsingsområder og 19 delmål. Parisavtalen og FNs bærekraftsmål er viktige premissleverandører for klimastrategien. 

Det er lagt opp til fem satsingsområder som skal prioriteres; fra fossil til utslippsfri, snu transporthierarkiet, fremtidsrettede boliger og bygg, klimaklok ressursbruk og Fornebu som teknologisk spydspiss. 

Hvert satsingsområde har egne delmål.

Høringsutkastet legges nå ut på høring fra 17. februar til 31. mars. Vi ønsker at innbyggerne skal kjenne sin besøkelsestid og benytte anledningen til å gi administrasjonen og politikerne innspill til hvordan Bærum kan bidra til reduserte utslipp i årene fremover. 

Vi håper at innbyggerne har lyst til å bidra til at vi får kloke mål, riktige satsingsområder og best mulige tiltak for å oppnå gode resultater for klimaet. Vi i Høyre ser frem til å behandle saken før sommeren.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.