Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Sherpatrapp på Skaugumsåsen og andre turmål

Marianne Aasen og Asker Ap vil ha sherpatrapp i Skaugumsåsen. – Jeg støtter fullt ut forslaget, skriver innsenderen.

Marianne Aasen og Asker Ap vil ha sherpatrapp i Skaugumsåsen. – Jeg støtter fullt ut forslaget, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

Det er lenge siden vi har vært på Skaugumsåsen, men det høres ut som et godt tiltak å utbedre det såkalte «Raset» med en sherpatrapp eller en annen form for trapp. 

Det høres merkelig ut at Asker turlag er skeptiske til dette. Stien opp til Kolsåstoppen er flere steder utbedret med trapper av ulike slag, og jeg har aldri hørt noen kritikk av dette.

Sherpatrapper har blitt veldig populære flere steder på fjellet, for eksempel på Skogshorn i Hemsedal, hvor det var mye løs stein og veldig vanskelig å gå både opp og ned. Så jeg støtter fullt ut Marianne Aasens forslag. 

På grunn av en kneskade vil jeg neppe kunne gå opp på Skaugumsåsen igjen uten en utbedring av stien, og det er jo viktig å tilrettelegge slik at flest mulig kan få tilgang til denne flotte naturopplevelsen.

Turlaget støtter forslaget om å oppruste det gamle brannvakttårnet på Stikkvannskollen i Hurum, men slike tårn var det mange av i gamle dager, og de fleste er forfalt eller revet. På Haveråsen, som også var et flott utsiktspunkt i Vestmarka, er vel tårnet borte. Her burde det bygges et nytt tårn i tre, på en slik måte at det er lett å komme opp. 

Noen slike tårn hadde bare en bratt stige, men på Svarttjernshøgda, den høyeste toppen i Nordmarka, et det bygget et nytt fint tårn, med gode trapper som er tilgjengelig for de fleste. Det samme burde gjøres på Tjæregrashøgda i Bærumsmarka, slik at det igjen kunne bli et fint utsiktspunkt. Dette kunne jo være en oppgave for Bærum turlag.

Jeg har også tidligere støttet forslaget om å utbedre traseen fra Muren til Brunkollen, slik Skiforeningen har foreslått, men ikke fått gjennomslag for. Her er det svært vanskelig å komme frem både med sykkel om sommeren og på ski både opp og ned om vinteren, og man mister muligheten for en fin rundtur fra for eksempel Fossum eller Øverland.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.