Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Sentralisering uten sidestykke

Boligprisene har steget i Østre Bærum de senere år.

Slik jeg ser det er årsaken at sentraliseringen har fått utvikle seg fritt.

Det utbasuneres at Oslo og omegn skal få veldig mange nye innbyggere, men ingen spør seg hverken hva dette kommer av og hva vi kan gjøre med problemet.

Les også: Økende boligpris-gap mellom Bærum Øst og vest

Les også: «Ond sirkel» i boligmarkedet gir priskamp om få boliger

Etter sentralisering av store og små bedrifter i Oslo følger behovet for boliger. Eiendomsutviklere og entreprenører gnir seg i hendene og gleder seg til å bygge tett og høyt.

Konsekvensen av sentraliseringen er prisvekst nær Oslos bygrense. Men medisinen som skrives ut er skivebom: Det blir nemlig tatt til orde for at Sandvika må bygges ut med et næringsliv som trekker til seg jobbsøkende mennesker med høy utdannelse, slik at boligene også i vestre del av Bærum prismessig følger etter!

Det vi virkelig trenger i Bærum er rimelige boliger, spesielt for barnefamilier.

Derfor er dette en merkelig konklusjon. Å legge til rette for ytterligere sentralisering av bedrifter vil sette en effektiv stopper for muligheten til å tilby rimelige boliger slik at vi får personale til helse, skole og andre samfunnsnyttige arbeidsoppgaver i Bærum.

Jeg skulle ønske Budstikka ville fokusere på de kortreiste arbeidsplassene vi allerede har.

Vi har de senere årene sett omregulering av næringsbygg til bolig. Kirkeveien 71 er ett eksempel. Nå står Nesveien på Haslum og flere andre små, men særdeles nyttige bedriftsklynger på listen over næringsarealer som er foreslått omregulert til bolig. Da forsvinner viktige, kortreiste arbeidsplasser.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Det viktige er at sentraliseringen snarest må bremses. Det er ikke sant som vi blir fortalt, at dette skjer i hele Europa. Sentraliseringen i Oslo er uten sidestykke.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler