Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Sensur av oljebransjen bidrar ikke til opplyste elever

– Det vil ikke bidra til mer opplyste elever om skolene kun skal slippe til de aktørene Signe Bakke Sølberg selv er mest enig med, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

Skolebesøk fra organisasjoner, bedrifter og andre aktører er et nyttig tilskudd til vanlig undervisning. Opplyste elever forutsetter at de får kunnskap fra ulike hold.

Signe Bakke Sølberg fra Miljøpartiet de Grønne bommer når hun i Budstikka 28. september tar til orde for å nekte oljebransjen å besøke universiteter, høyskoler og videregående skoler.

Bakke Sølberg er kritisk til at studenter ansatt i prosjektet Den nye oljen, i regi av Norsk olje og gass, arrangerer workshoper på skoler og utdanningsinstitusjoner. Prosjektets formål er å engasjere elevene og gå i dialog rundt utfordringer innen energi, klima, teknologi og velferd.

Prosjektet har hele veien vært åpne om hvem de er og hva de gjør når de har vært i kontakt med skolene.

Tilbakemeldingene fra lærere og elever er gode. Prosjektet har blitt invitert tilbake flere steder fordi workshopen er balansert og engasjerende.

Studentene som ledet workshopene i 2017, skrev en rapport hvor de oppsummerte sine erfaringer fra workshopene. De har utfordret hele industrien på hvordan industrien forholder seg til og snakker om klima. De har vært en viktig kritisk stemme. 

Bakke Sølberg står fritt til å være uenig i rapportens innhold. Derimot vil det ikke bidra til mer opplyste elever om skolene kun skal slippe til de aktørene Bakke Sølberg selv er mest enig med.

Kunnskapsminister Guri Melbys har i skriftlig svar til Stortinget sagt at hun har tillit at skolene har håndtert besøk fra prosjektet Den nye oljen på en god måte. 

Dersom Bakke Sølberg selv hadde deltatt på en workshop, tror vi hun hadde vært enig med skolene og kunnskapsministeren.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.