Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Seniorsentrene, korona, trening og vaksinering

– Det virker helt uansvarlig av Bærum kommune å samle store mengder eldre til koronavaksinering i en idrettshall på Rud, skriver innsenderen. Her fra første dag tirsdag 16. februar.

– Det virker helt uansvarlig av Bærum kommune å samle store mengder eldre til koronavaksinering i en idrettshall på Rud, skriver innsenderen. Her fra første dag tirsdag 16. februar.

Foto: TRINE JØDAL

Liv Enersen Normann etterlyser 18. februar hvilke planer Bærum kommune har for seniorsentrene fremover. Det har hun også spurt om før, uten å få svar. 

Jeg har hatt stor nytte og glede av å bruke Østerås seniorsenter til trening og noen sosiale kursaktiviteter – spesielt har opplegget «Sterk og stødig», tilrettelagt av fysioterapitjenesten i kommunen, ved bruk av frivillige instruktører, vært bra både treningsmessig og sosialt. 

Også ulike samtalegrupper, som for eksempel i engelsk, har vært noe å se frem til hver uke.

Treningen var i gang igjen en kort periode i fjor høst før alt ble stengt i november, uten noen skikkelig begrunnelse, da smitteverntiltakene var godt ivaretatt og det føltes mye tryggere enn å gå i butikken eller reise kollektivt.

Smittetrykket i kommunen oppleves å være lavt, og uvissheten om muterte virus virker betydelig overdrevet. I vår familie kjenner vi ingen som har vært smittet, hverken her eller på Ringerike, hvor vi har en sekundærbolig, og heller ikke i Valdres, hvor vi har vært ofte etter pandemiutbruddet. 

Nå er kjøpesentrene og treningssentrene åpnet igjen, og smitterisikoen ved å reise til for eksempel Sandvika storsenter skulle en tro må være mye større enn ved en strengt kontrollert aktivitet på seniorsentrene.

Det har i idrettssammenheng blitt etterlyst logiske svar på hvorfor aktiviteter innen barneidretten og også innen bredde- og toppidretten har vært nedstengt, men slike svar finnes selvsagt ikke. 

Fra helsedirektøren får vi kun generelle svar om smittefrykt og spredning, og han kom svært dårlig ut av debatten på NRK torsdag kveld med ulike idrettsorganisasjoner.

Det holder ikke å argumentere med økt kontaktfare generelt, nå når vi står foran en vinterferie med stor hyttetrafikk, åpne alpinsentre, heiskøer og folk som kommer fra ulike områder og landsdeler.

Avslutningsvis må jeg si det virker helt uansvarlig av Bærum kommune å samle store mengder eldre til koronavaksinering i en idrettshall på Rud, jf. reportasjen i Budstikka om køer, kaos og rot første dag, som det burde vært lett å forutse. 

Hvorfor ikke flere fastlegekontorer kan tilby koronavaksinering virker merkelig, men med bedre tilrettelegging fra kommunen burde det vært mulig å få til en smidigere og mer desentralisert løsning, i samarbeid med fastlegene, og eventuelt også apotekene, som tilbyr andre typer vaksinering. 

Jeg synes også det er kritikkverdig at de fleste må til Fornebu for å teste seg, da mange er helt avhengige av å kjøre privatbil for å komme dit, selv om jeg ikke er tilhenger av testing for sikkerhets skyld når man ikke har symptomer.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.