Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Seniorsentre og smitte

– Jeg har hatt stor glede av seniorsentrene, skriver innsenderen. Her Tanum og Jong seniorsenter.

– Jeg har hatt stor glede av seniorsentrene, skriver innsenderen. Her Tanum og Jong seniorsenter.

Foto: EVA GROVEN

Som en av mange ensomme eldre i kommunen har jeg hatt stor glede av seniorsentrene. Nå er de stort sett stengt, men behovet for fellesskap er bare blitt større, også for oss. 

De fleste av oss eldre er nå vaksinert og burde kunne være sammen under lettere forhold, men reglene som kommunen stiller, er så stivbeinte at det ikke er mulig.

Jeg er nå invitert til lunsj én gang i uken ved et senter, der vi fem personer sitter ved hvert vårt bord på to meters avstand fra hverandre. Enligt reglene. 

Da noen er tunghørte gjør det ikke samvær enkelt. Personalet går rundt og spør hva vi vil ha å spise, kommer og serverer kaffe etc. De har vansker med å holde en konsekvent 2 meters avstand. 

Jeg forstår årsaken til avstand, for de er ikke vaksinert og er redd for å spre smitte. Men det er ikke vi vaksinerte eldre som er farlige. Jeg forstår ikke tankegangen hvorfor vi som er vaksinert skal tvinges å holde den faste avstand, mens de som ikke er vaksinert kommer nærmere.

Det finnes en bedre løsning. Vi eldre som er vaksinert, kunne sitte tettere sammen i en del av rommet, mens personalet holder seg helt i den andre enden, setter frem mat og drikke, og vi får forsyne oss. Ville det ikke være en løsning som er mer fornuftig og smittespredningsuvennlig?

I tillegg er seniorsentrene en bedre løsning for å begrense smittespredning. Erfaringen fra i sommer var selvfølgelig at da seniorsentrene stengte, så møttes folk på kafeene i kjøpesentre etc. Er det bedre?

Når kommer vettuge regler for dem som er vaksinert?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.