Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Seniorsenter i Asker

REAGERER: - Vi eldre trenger et seniorsenter med forutsigbarhet, som er stabilt, uten eksperimentering av mange ting, skriver Jan Martin Stensaker (92).

Vi hadde seniorsenter i Asker kulturhus for et par år siden, så ble det Kulturhjørnet.

Som seniorsenter hadde vi en stabil layout i lokalene, en betjening som vi ble kjent med, og Budstikka og Aftenposten ble liggende på bordet i sofagruppen i resepsjonen til glede for dem som ville lese dagsavisene.

TV-aksjonens «Gode møteplasser hjelper mot ensomhet», er dette en god målsetting for Kulturhjørnet?

Kulturhjørnet er blitt en arena der det skjer forandringer «hele tiden». En mandag var det ingen menyukesliste, men menyen var grønnsaksuppe. Tirsdag likedan, ingen menyukesliste, og menyen var grønnsaksuppe igjen, «noe forsterket». Torsdag brunsj med suppe og mange småretter/selvforsyning til nedsatt pris. Fredag omtrent vanlig «søndags»-meny.

Menyen for uke 43 (22.-26. oktober) hadde ingen fisk, hittil har det vært fisk tirsdag og torsdag. Fisk er nødvendig i kosten, for gamle som for unge, hva er det som skjer?

Forandringene tar ingen ende. Eldre mennesker trenger stabilitet, forutsigbarhet i tilværelsen.

«Det må spares penger», men er det en grense for å administrere Kulturhjørnet for oss eldre?

Det virker som det sitter noen mennesker en plass i administrasjonen som tar beslutninger som vi brukere ikke, heller ikke brukergruppen, har noen adgang til å påvirke, kanskje heller ikke betjeningen? «De gamle skal ties i hjel, de gamle, som bygget landet».

Vi eldre trenger et seniorsenter med forutsigbarhet, som er stabilt, uten eksperimentering av mange ting. Mange er ensomme og har seniorsenteret som eneste møteplass.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

La oss få en person i ledelsen som har stor sans og lidenskap for å arrangere møteplassen med middagsservering og underholdning for eldre, slike personer finnes. Et kulturhjørne kan ikke være et seniorsenter.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.