Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Seks busser i timen på Borgen

SATSER PÅ SAMFERDSEL: - Asker og Akershus Venstre jobber for et bedre kollektivtilbud, skriver fra venstre Njål Vikdal, Solveig Schytz og Abid Q. Raja.

Innspill. Venstre jubler med 6.000 Borgen-folk.

I budsjettforhandlingene i desember kjempet Venstre inn enda mer penger til kollektivtiltak i storbyene.

Les også: Frekvensen økes: – Digg med mer buss

I forrige stortingsperiode fikk Oslo og Akershus til sammen 260 millioner kroner i statlige belønningsmidler. I denne perioden er det i alt tildelt 1.610 millioner kroner – altså en seksdobling.

Ruter har tatt disse pengene og brukt dem på å gi Borgen et «rullende fortau» av busser i rushtiden. Bussen vil gå i skytteltrafikk mellom Asker og Borgen for å ikke bli stående i kø gjennom Asker sentrum.

Asker og Akershus Venstre jobber for et bedre kollektivtilbud. Venstre har siden 2014 etterlyst flere busser i hele Asker.

Tilbudet er ikke godt nok på Borgen, Røykenveien, Rustadgrenda, Ånnerud, Bleiker og Undelstad – områder hvor busstilbudet ikke har vært tilpasset markedsgrunnlaget.

Asker Venstre fikk i 2015 resten av kommunestyret med på at økt frekvens til Borgen var det tiltaket som var høyest prioritert.

Venstres fylkespolitikere har i tre runder stilt spørsmål til Ruter om ikke de nevnte områdene i Asker burde få bedre rutetilbud.

Ruter har svart positivt på at noen områder i Asker burde få bedre busstilbud, men har også lovet at Asker står for tur til å få et generelt løft på hele busstilbudet.

Nå fikk Ruter penger – gjennom Venstres kamp for et bedre kollektivtilbud i storbyene. I denne runden fikk Borgen et betydelig bedre tilbud, og det vil gå flere busser langs Slemmestadveien (linje 250E). Venstre vil gjøre det enklere å reise miljøvennlig. Venstre vil sammen med det borgerlige flertallet fortsette satsingen på storbyområdene.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Da vil hele Asker få et mye bedre busstilbud.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.