Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Se ti år fremover

Et nytt anlegg på Drengsrud kan bli forløsende, mens nei til flytting vil føre til mer intern strid, skriver Budstikkas kommentator.
Foto: Terje Grønmo Arkitekter (ill.)

Hvor er Skiklubben om ti år om de sier ja eller nei til flytting i kveld?

100-årsperspektiv. Det ordet brukes om avgjørelsen Asker Skiklubb skal fatte onsdag kveld. Beslutningen skal klubben leve med i tiår fremover. Om vi nøyer oss med å flytte blikket ti år frem - til 2029 - hvordan ser det ut da?

Sier 2/3 av medlemmene ja til å flytte i kveld og også det neste årsmøtet vedtar det samme, må vi forutsette at klubben da har flyttet til nye anlegg på Drengsrud. At Kollen er løst, anleggene bygd, smarte løsninger er funnet for rulleskiløypen og at klubben styres fra et nytt klubbhus. På konto et sted mellom 200 og 280 millioner til å drifte klubb og anlegg. Veien dit blir ikke smertefri, men kanskje forløsende.

Hvis klubben sier nei, hva da? Mest sannsynlig mer av det samme som i dag. Usikkerhet, interne konflikter og hardt ordskifte, mens området rundt gradvis bygges ut. Det er mye bitterhet og ubehag nå, frustrasjon over et styre og en administrasjon man ikke føler er samlende. Ingen av klubbens grupper har et styrevedtak om å bli på Føyka, men flere vil gjerne flytte. De sårene leges ikke hvis medlemmene fortsatt skal dra i hver sin retning. 

Forholdet til kommunen kommer til å lide i mange år fremover. Mindretallet i styret har ingen tillit i nye forhandlinger, når de på oppløpssiden løper fra nedfelte prinsipper rundt 50-50-fordelingen og den vedtatte reguleringsplanen, stikk i strid med sitt eget styreflertall og arbeidet gjort av forhandlingsutvalget.

Prosessen inneholder mange anklager og påstander. Mange av dem grunnløse. Kommunen har ikke vært fæl i denne prosessen. Politikerne som vedtok avtalen med stort flertall har ikke vært fæle. Flyttemotstanderne er på ingen måte fæle. Men fremtiden til Asker Skiklubb kan bli ganske fæl om medlemmene skal fortsette å mistro hverandre og slåss internt.

Et nei til flytting kommer med en garanti om fortsatt splittelse. Et ja med en mulighet å realisere noe i fellesskap og kanskje over tid lege noen sår.

Så se fremover nå. Se hvor Skiklubben bør være om ti år.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.