Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Se saken fra et menneskelig ståsted

Willy Andresen (63) fra Sætre risikerer å miste barndomshjemmet sitt etter å ha signert en avtale med en eiendomsoppkjøper. – Annuller avtalen, oppfordrer innsenderen.

Willy Andresen (63) fra Sætre risikerer å miste barndomshjemmet sitt etter å ha signert en avtale med en eiendomsoppkjøper. – Annuller avtalen, oppfordrer innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

I den pågående eiendomstvisten mellom Willy Andresen på den ene siden og Øyvind Stubberud på den andre kommer det frem mange påstander som er helt umulig å ta stilling til. 

Men det er selvsagt mulig å sannsynliggjøre sakens forhold. 

Dermed ender man opp med en stillingtagen, nemlig det som fremkommer gjennom flere artikler, her i Budstikka. 

Legger jeg det til grunn, står jeg tilbake med en som ønsker å opptre som den «barmhjertige samaritan,» Øyvind Stubberud, uten at det styrker dennes sak. 

Og en som er sterkt skadelidende, særlig som menneske, Willy Andresen. 

Det kan godt være at Stubberud blir «reddet» av spissfindig juss, men for meg handler dette mer om moral. Hvordan et menneske som beskriver seg selv som enkel, godtroende og lettlurt, har blitt utnyttet til å sette to signaturer på et juridisk bindende papir. 

Det eneste han ønsket og også trodde han gjorde, var å selge en part av tomten, men med en kontrakt som nærmest var umulig å forstå, selv for dem som kanskje bør forstå den, «ga» Willy fra seg hele eiendommen.

Øyvind Stubberud, som jeg har kjent som en hyggelig og sympatisk mann, hvilket han sikkert også er, mener selv han har en sterk sak. Men det rokker ikke ved den dårlige moralen som er bragt til torgs. 

Alle som kjenner Willy vet at der han nå bor, og forhåpentligvis får bo livet ut – hvis det finnes en form for rettferdighet, er stedet han har knyttet sitt hjerte til. 

Vi baserer ikke dette på tro, vi vet det fordi han selv har sagt det. 

Her har han den tryggheten han trenger, her har han det han ser på som det forutsigbare, her han sitt snekkerverksted, her har han bodd hele sitt liv. 

Heldigvis, og ære være, har Willy flere gode hjelpere, det har jo nå vist seg, og det er vel strengt tatt disse som er hans hjelpende hånd.

Det som stadig forundrer meg, og nå snakker jeg mer generelt, er folk som setter seg til doms over andre og forteller dem hva som er «best for dem.» Kom gjerne med råd, si hva du tror, omtal gjerne til andre hva du mener, men å felle en besserwisser-dom direkte til en «perifer» nabo, for å få tilgang til naboens «aktiva» – høres mer ut som mangel på menneskelig innsikt. 

I tillegg til at Willy har hatt utfordringer gjennom hele livet, kom nok et skudd for denne baugen da han i 2016 ble rammet av slag. Noe som belegger denne saken med ytterligere en tragisk dimensjon.

Jeg ble meget overrasket da jeg hørte at Willy hadde solgt «gård og grunn» – for jeg tenkte dette strider imot det han alltid har sagt, men så bragte Budstikka saken frem i offentligheten, og da fikk jeg brikkene mer til å falle på plass. 

Hvis Øyvind Stubberud virkelig ønsker å være den barmhjertige samaritan, strekke ut en hjelpende hånd, uansett hva han mener ligger forut, så annullerer han hele avtalen og beklager overfor Willy. Da tror jeg Øyvind S. gjenvinner både respekten og det forholdet han har hatt til sine naboer og lokalbefolkningen ellers.

Husk! Alle begår feil, dette vet også Øyvind Stubberud.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.