Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Se på ungdommen nå til dags!

LAGER REVY: – Mens vi kunne vært neddopet i julegaver, PlayStation og rester fra julemiddagen, hadde vi i juleferien som såkalt intensivperiode arbeidsdager på 12, 13 og 14 timer, hver eneste dag, skriver Sebastian Hassfjell (16), som er skuespiller i Rudrevyen 2018.

Kjære dere voksne som forventer lite av dagens ungdom i fremtiden – dere trenger ikke bekymre dere.

 I hvert fall ikke for elevene på Rud vgs.

Les også: Skolerevyer fortviler over kuttforslag

Les også: I tre uker har revy-elevene levd på ostesmørbrød

Les også: Se utdraget "Barnet skal hete" fra Rudrevyen 2017

Som en sekstenåring som er særdeles lett påvirkelig, har jeg trodd på dere; dere som har inntrykk av at dagens Asker og Bærums-ungdom har tungt for å ta i et tak og motivere oss til å gjøre et skikkelig arbeid – at vi rett og slett mangler pågangsmotet fordi vi har blitt født med sølvskjeer i munnen.

Jeg trodde på det dere sa – frem til jeg vervet meg som skuespiller i vår høyt prioriterte skolerevy på Rud videregående.

Mens vi kunne vært neddopet i julegaver, PlayStation og rester fra julemiddagen, hadde vi i juleferien som såkalt intensivperiode arbeidsdager på 12, 13 og 14 timer, hver eneste dag.

Frivillig. Ubetalt. På skolen.

Vi har delt oss i 14 grupper, fordi vi skjønner at hver funksjon er uunnværlig om vi skal oppnå sluttproduktet vi ønsker.

Vi har instruktører og revysjefer, skuespillere, korister, bandmedlemmer og dansere. Vi har grupper for bygging av scene, teknikk, rekvisitt, kostyme og markedsføring.

Vi har til og med grupper for fest-arrangering og transport, samt kokk og kos, hvor sistnevnte er forpliktet til å gi dem som ønsker det en klem når de måtte ønske (les: trenge) det.

Alle gruppene må følge regler for helse, miljø og sikkerhet.

Jeg tror at om en slik glød blir å se når vi skal akkompagnere dere i arbeidslivet om noen år, har dere voksne lite å bekymre dere for.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Nå ber vi hver enkelt av dere om deres støtte, ved at dere kommer og ser på «Rudrevyen 2018 – Inn til beinet» fra 4. til 12. januar, et resultat av virkelighetsorientert arbeid av engasjert ungdom fra Asker og Bærum.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.