Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Savner vi reklame i skolen?

Fremtidens skoleelever og foreldre kan etter min mening prise seg lykkelig over at Askers hovedutvalg for oppvekst (HUO) ikke er avgjørende for hvordan fremtidens opplæringslov skal se ut. Kommunens høringsuttalelse var til behandling i det siste møte i HUO. 

Skolen er den viktigste læringsarenaen for barn gjennom hele oppveksten, og burde absolutt være skjermet for kommersiell markedsføring den stund de oppholder seg der. Rødt fremmet et forslag om at høringsuttalelsen skulle inneholde en negativ holdning til forslaget fra lovutvalget om at særreguleringen av reklame i skolen skulle fjernes. Hvis denne reguleringen fjernes, kan ikke skolene stoppe reklame før den når skolen, men vil da reguleres av markedsføringsloven som trer inn i etterkant. 

Dette forslaget fikk til vår store overraskelse bare støtte fra MDG (Frp og SV er ikke representert i HUO). At forslaget skulle få lunken mottagelse av de mest markedsliberale i utvalget var nok forventet, men at samtlige av medlemmene fra Høyre, Venstre, SP, KrF og Ap enstemmig skulle gå mot forslaget kom som en overraskelse. 

Det bør ikke være tvil om at fjerning av særreguleringen av reklame i skolen, nettopp vil sørge for økt kommersielt markedsføringstrykk på elevene under læringsprosessen. Det hadde vært interessant å vite om resultatet var et utslag av ryggmargsrefleksen som tilsier å stemme imot opposisjonens forslag, eller om nevnte partier synes det er fornuftig å åpne for reklame i skolen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.