Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Satsing på småhus i Bærum?

– En vakker trebeplantet golfbane som burde bli bevart som en kommunal park, skriver innsenderen om Ballerud golfbane. Her planutvalget i Bærum kommune på befaring på området.

– En vakker trebeplantet golfbane som burde bli bevart som en kommunal park, skriver innsenderen om Ballerud golfbane. Her planutvalget i Bærum kommune på befaring på området.

Foto: KARL BRAANAAS

Barnefamilier rømmer Oslo for å bo i småhus. Men hvor skal de rømme når forstedene er rammet av leilighetsmani?

Det   spør Aftenpostens kommentator 11. mars. Hun treffer spikeren på hodet. Også her i Bærum.

Drømmen om et småhus og en liten hageflekk som trekker småbarnsfamiliene ut av hovedstaden, blir stadig mer uoppnåelig også i vår Høyre-dominerte Bærums-kommune. Lokalpolitikere flest snakker varmt om å legge til rette for småbarnsfamilier, men de bygger blokker til den store gullmedalje.

Det er snart ikke grønne lunger igjen store nok til å satse på nye sjarmerende småhusbebyggelser noe sted i Bærum. Heller ikke på Bekkestua. Et siste eksempel på misforstått småhussatsing er ved Gjønnes. Der ble det bygget ut et areal med blokker i stedet for rekkehus og skviset inn en småhusklynge veldig trangt.

– Lytter politikerne til boligsøkerne eller utbyggerne? spør Anne Beth Moslet.

– Lytter politikerne til boligsøkerne eller utbyggerne? spør Anne Beth Moslet.

FOTO: PRIVAT

Deler av Gjønnes ble gudskjelov satt av til parkområde. Men det er få slike store grøntområder igjen i Bærum. 

I nærheten av Bekkestua er det imidlertid fortsatt en sjelden perle av et gårdsområde stort nok til at kommunen kunne satse nettopp på barnefamilier. På Ballerud finnes denne muligheten i tilknytning til en vakker trebeplantet golfbane som burde bli bevart som en kommunal park.

Dette ville ha vært en helt unik sjanse for et storslått fremtidsrettet «Bærums-prosjekt». Kunne politikerne i Bærum nå kjenne sin besøkelsestid og la et slikt flott friareal omdannes til et moderne barnefamilie-eldorado i tilknytning til en kommunal park?

Dersom politikerne hever blikket noen steinkast fra Ballerud, finnes også et annet område sør for Bekkestua langs T-banen i retning Gjønnes, hvor man kunne få til en mindre småhusbebyggelse. Det vil i likhet med et «park-bolig-prosjekt» på Ballerud kanskje ta noe mere tid og tankevirksomhet å planlegge, men det ville kunne gi et kjærkomment tilsig av yngre innflyttere.

Dette arealet burde også ses i sammenheng med Kleivveien nord som nå i stedet klistres fast til det utbredte knutepunktsyndromet hvor blokkstrategien trumfer all fornuft. Gamle villaeiendommer kjøpes her opp for fote for å få plass til blokker. 

Utbyggernes appetitt er nærmest grenseløs.

Utbyggernes appetitt er nærmest grenseløs. Bærum kommune lar sogar utbyggerne selv lage spørreundersøkelser hvor det kommer frem at barnefamilier ikke ønsker boliger uten garasjer. Men lytter politikerne til boligsøkerne eller utbyggerne?

I Bekkestua velforenings siste blad sier kommunens reguleringssjef i forbindelse med utbyggingen av Ballerud at man også må være «klimaklok» og utrede blokkalternativ. Mens velforeningen selv hevder at «det er i strid med kommunens arealstrategi».

Spørsmålet er nå om Bekkestua velforening kan be Bærum kommunestyre ta en pust i bakken etter sitt stormløp av leilighetsutbygging i et sentrum som nå synes å få bre seg langt ut over det såkalte knutepunktet?

Bærum kommunestyre og administrasjon bør ikke la utbyggerne ta alt rundt Bekkestua i en jafs. Ballerud og Bekkestua Sør bør kunne sikre kommunen tilflytting av flere unge barnefamilier. Har Bærum kommune råd til å la denne sjansen gå fra seg?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.