Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Sats på boligtyper det er sterkt behov for

Utbyggingen planlegges i dette området mellom Ikea og Billingstadsletta. – Her ligger forholdene godt til rette for at kommunen kan gripe inn i boligbyggingen på en samfunnsgagnlig måte, skriver innsenderen.

Utbyggingen planlegges i dette området mellom Ikea og Billingstadsletta. – Her ligger forholdene godt til rette for at kommunen kan gripe inn i boligbyggingen på en samfunnsgagnlig måte, skriver innsenderen.

ILLUSTRASJON: PANGEA PROPERTY PARTNERS

Det planlegges for ytterligere 23.000 kvm handelsareal i Askers viktigste handelsknutepunkt, området mellom Holmen kirke og Esso-stasjonen på Slependen. 40 prosent av all omsetning i Asker i dag foregår her.

Men området skal ikke bli dødt etter butikkenes stengetid. Planene inneholder et boligprosjekt på 32.600 kvm. For barnefamilier finnes det andre og bedre alternativer – blant annet på Vestre Billingstad. Nå må det satses på boligtyper som samfunnet også har sterkt behov for: 

1) Ungdom som skal inn på boligmarkedet. 

2) Arbeidstagere i området som ønsker seg kortreiste arbeidsplasser. 

3) Tilrettelagte boliger for eldre.

Kommunens eldreplan «Leve hele livet» har som ett av sine mål å legge til rette for at eldre skal kunne mestre eget liv lengst mulig, og kunne bo hjemme. Sitat: «Det er hverken bærekraftig eller treffsikkert å bygge ut dagens tjenestetilbud i takt med den demografiske utviklingen». 

Det betyr at antall plasser i pleie- og omsorgsboliger sett i forhold til antall eldre vil gå ned. KS (kommunesektorens interesseorganisasjon) har gitt ut en «Håndbok i aldersvennlige lokalsamfunn.» Flere kommuner i landet arbeider med å skape «klynger» av praktisk tilrettelagte eldreboliger.

Dette området er ikke bare et handelsknutepunkt med alle slags varer – men et viktig trafikk-knutepunkt: Nær E18 – veier og busser i alle retninger. Den store tilflytningen til Mellom-Nes og Nesøya i 1960-70-årene gjør at det bor mange eldre i området rundt. Det kan være godt for mange å få leve sine hjelpetrengende siste år i vante omgivelser.

Frukthagene og gartneriene og kornåkrene er for lengst borte. Prosjektet vil ikke gå ut over dyrket mark. Her ligger forholdene godt til rette for at kommunen kan gripe inn i boligbyggingen på en samfunnsgagnlig måte.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.